28.7.2020

Kolmonen: Interin reservit voittoon kahdella viime hetken osumalla

Interin reservit esittivät huippujännittävässä kamppailussa upean nousun (Kuva: Risto Nummela)

 

FC Interin reservit saivat maanantai-iltana Kupittaalle vieraakseen VG-62:n Naantalista. VG-62 meni ottelussa kolmesti johtoon, mutta silti vaiherikas ja viihdyttävä kamppailu päättyi Interin 4-3 voittoon.

Ensimmäinen puoliaika käynnistyi tasaisissa merkeissä. Pelitilanteista kumpikaan joukkue ei saanut vaaran paikkoja aikaiseksi, mutta sen sijaan VG-62 osoitti joukkueen vaarallisuuden erikoistilanteissa. Vierasjoukkue meni ottelun 13. minuutilla johtoon, kun Daniel Raukunen puski etutolpan tuntumasta lukemiksi 0-1.

Ottelun avausosuma herätti kotijoukkueen ja alle kymmenen minuuttia myöhemmin Jan Heinonen kuittasi vieraiden johdon ja toi Interin tasalukemiin. Viitisen minuuttia ennen ensimmäisen puoliskon päättymistä, vierasjoukkue meni jälleen johtoon kulmapotkusta. Oskari Leppänen nousi korkeimmalle ja puski VG-62:n jälleen johtoon. Tauolle siirryttiin vieraiden 1-2 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen osalta vahvasti. Tällä kertaa oli Interin vuoro osua kulmapotkusta, ja asialla oli Jan Heinonen ottelun toisella maalillaan. Maalirikkaassa taistossa maaleja nähtiin tiuhaan tahtiin. ja 67. minuutin kohdalla Interin omissa soi jälleen. Vierasjoukkue VG-62 siirtyi ottelussa jo kolmannen kerran johtoasemaan, kun naantalilaisten Eetu Leppänen viimeisteli maalin läpiajosta kylmän viileästi.

Inter kuitenkin osoitti ottelussa vahvaa selkärankaa, sekä uskoa omaan tekemiseensä. 2-3 maalin jälkeen kotijoukkue painoi päälle ja avasi varsinaisen rumputulen kohti vieraiden maalia. Viimeisen puolituntisen painostus tuotti lopulta tulosta ja Inter osoitti ottelussa uskomattoman nousun. Vain kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, Interin Aleksi Heino petasi laukaisupaikan ja toi ensiksi joukkueensa tasatilanteeseen. Tästä vielä hetkeä myöhemmin, ottelun lisäajalla yli 300-päinen kotiyleisö repesi riemuun, kun kokenut Leroy Maluka ampui Interin johtoasemaan ensimmäisen kerran ottelussa. Maali syntyi kamppailun viimeisestä tilanteesta ja jäi ottelun voitto-osumaksi.

– Iso kiitos pelaajille siitä kuinka toistuvissa tappiotilanteissa osoitettiin luonnetta, ei luovutettu vaan luotiin paikkoja. Asenteen pitää olla kunnossa, varsinkin nyt kun kaikki vastustajat kohdataan vain kerran. Tänään asenne parani toiselle jaksolle. Tästä pelistä opimme asenteen merkityksen, sen me otamme mukaan jatkossa peleihimme, Interin reservijoukkueen päävalmentaja Erol Ates tiivisti tunnelmat ottelun päätyttyä.

Voiton myötä Interin reservit siirtyivät ainakin toistaiseksi sarjan piikkipaikalle. Inter on voittanut sarjan neljästä ottelustaan kolme ja hävinnyt vain kerran. Inter on pelannut yhden ottelun enemmän kuin seitsemässä pisteessä olevat Peimari United, FC Åland sekä Maskun Palloseura.


FC Inter 2 – VG-62 4-3 (1-2)

0-1 Daniel Raukunen 13′
1-1 Jan Heinonen 22′
1-2 Oskari Leppänen 39′
2-2 Jan Heinonen 54′
2-3 Eetu Leppänen 67′
3-3 Aleksi Heino 88′
4-3 Leroy Maluka 90+3′

Seuraava ottelu:
TOVE – FC Inter 2 8.8.2020 klo 15.00 | Toejoki nurmi