13.8.2020

Kolmonen: Interin reservit voitolla sarjakärkeen

(Kuva: Risto Nummela)

 

FC Interin reservijoukkue sai keskiviikkoiltana vieraakseen Salon Wilppaan. Vakuuttavan peliesityksen myötä Inter nappasi ottelusta täydet pisteet maalein 4-1 (2-1) ja nousi viidennellä perättäisellä voitollaan lohkonsa kärkeen.

Ottelu sujui ensiminuuteista lähtien Interin hallinnassa. Vaikka kaunis aurinkoinen ilma muuttui harmaudeksi ja ajoittain kovaksikin vesisateeksi, ei se synkistänyt kotijoukkueen otteita kentällä. Vahvaan vireeseen yltynyt isäntäjoukkue liikkui kentällä vauhdikkaasti kevyin jaloin ja hyökkäykset vyöryivät erinomaisesti nopeilla lyhyillä syötöillä.

Korkean temmon pitäminen ja pelisuunnitelmassa pysyminen avasivat Interille runsaasti maalipaikkoja ja ensimmäinen maali nähtiinkin jo ottelun yhdeksännellä minuutilla. Nopean poikittaissyöttelyn päätteeksi isäntie Hushyar Aftabin piiska sivalsi boksin sisältä Interin 1-0 johtoon. Avausmaalin jälkeen Inter jatkoi vahvoja otteitaan ja 2-0 maalia ei tarvinnut kauaa odotella. Toinen osuma syntyi 23. minuutilla jälleen nopean syöttöpelin tuloksena. Luka Leskinen sai pallon keskisektorille ja pienen asettelun jälkeen laukoi pallon voimalla maalin vasempaan kulmaan.

Nopea 2-0 johto lamaannutti hetkellisesti Interin peliä ja vierasjoukkue pääsi peliin kiinni. Wilpas hyökkäsi muutamaan otteeseen hyvin ja myös pääsi maalipaikoille. Onni Sillanpää Interin maalilla torjui vaarallisen lähentely-yrityksen kulmaksi 39. minuutilla. Seuranneen kulmapotkun Inter kuitenkin puolusti huolimattomasti ja salolaisten Jani Lehtinen sai rauhassa puskea 2-1 kavennuksen.

-Olimme opiskelleet Wilppaan pelin hyvin. Kaksi ensimmäistä osumaa tulivat täysin pelisuunnitelmamme mukaan. Onneksi ensimmäistä jaksoa oli kavennusmaalin jälkeen enää vähän jäljellä, sillä Wilpas tuli hetkellisesti kovaa päälle. Pääsimme tauolle johtoasemassa juttelemaan ja sopimaan toisen jakson kuvioista, kertasi päävalmentaja Erol Ates ensimmäistä puolikasta.

Toiselle jaksolle Inter tulikin kentälle ryminällä. Isännät loivat runsaasti paikkoja ja Wilppaan puolustus sahattiin useaan otteeseen näyttävästi auki. Ottelu sai vielä lisäkäänteen toisen puoliajan alkuun, kun vieraiden Okafor Bethrand sai suihkukomennuksen toisen varoituksen myötä, kun peliä oli pelattu 50 minuuttia. Kolme minuuttia tästä ja Hushyar Aftab ohjasi lähietäisyydeltä lukemiksi 3-1 ottelun toisella osumallaan.

Kahden maalin johdossa Inter jatkoi hyvää painostustaan, mutta miesylivoima ja pelin selkeä hallinta toivat hieman kurittomuutta otteisiin ja viimeiset siirrot jäivät huolimattomiksi. Ulosajon jälkeen Inter loi useita tekopaikkoja ja onnistui myös iskemään kaksi maalia lähietäisyydeltä, mitkä kuitenkin hylättiin paitsioina. Ottelun 66. minuutilla kotijoukkue kaunisteli vielä loppulukemiksi 4-1, kun Luka Leskinen viimeisteli lähietäisyydeltä illan toisen osumansa.

– Vastustajan ulosajon jälkeen me innostuttiin vähän liikaa ja nälkä kasvoi, mikä näkyi keskittymisen herpaantumisena, varsinkin hyökkäyspäässä. Saimme kuitenkin pallon pysymään hallussamme eikä Wilppaale jäänyt minkäänlaisia mahdollisuuksia, Ates sanaili.

Voitolla Inter nousi sarjan piikkipaikalle ohi FC Ålandin sekä Maskun Palloseuran. Eroa toiseen ja kolmanteen sijaan Interillä on kaksi pistettä, mutta takana tulevat joukkueet ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.

-Viimeaikaiset tuloksemme ovat nostaneet meidät sarjakärkeen, ja pelimme on ollut sellaisessa kuosissa, joka voi luoda muille seuroille paineita, Ates hymyili.

FC Interin reservijoukkueen pelit Kolmosessa jatkuvat torstaina 20. elokuuta, kun Turun Pallokerhon isännöimä paikallisottelu pelataan Yläkentällä.


FC Inter 2 – Wilpas 4-1 (2-1)

1-0 Hushyar Aftab 9′
2-0 Luka Leskinen 23′
2-1 Jani Lehtinen 39′
3-1 Hushyar Aftab 53′
4-1 Luka Leskinen 66′

Seuraava ottelu:
TPK – FC Inter 2 20.8.2020 klo 19.00 | Yläkenttä