Kolmonen: Interin reservit taistelivat tärkeät pisteet

(Kuva: Risto Nummela)

Maskun Taponketo on perinteisesti ollut vaikea paikka vierasjoukkueille. Niin myös perjantaina FC Interin reservijoukkueen vierasottelussa Maskun Palloseuraa vastaan. Inter voitti Kolmosen kamppailun yhden maalin turvin numeroin 0-1 (0-0), säilyttäen paikkansa A-lohkon kärkikahinoissa.

FC Inter heilutti ottelun tahtipuikkoa heti avauspotkusta alkaen. Palloa liikuteltiin nopein näyttävin syötöin kohti maskulaisten maalia. Ensimmäisen reilun puolituntisen aikana kotijoukkue Masku ei saanut käytännössä yhtään kunnon hyökkäystä aikaiseksi, vaan Inter painoi pelin Maskun kenttäpuoliskolle. Inter loi hyvän näköisiä paikkoja, mutta pallo ajautui kerta toisensa jälkeen niukasti ohi kotijoukkueen maalin tai viimeistely-yritykset kilpistyivät isäntien hyvin pelanneeseen maalivahti Ville Seppäseen.

Vasta ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä Masku onnistui hätyyttelemään Inter-puolustusta ja maalivahti Onni Sillanpää pääsi puuttumaan peliin toden teolla. Maukkain paikka isännille avautui kulmapotkukuviosta, jolla Inter-puolustus saatiin hetkellisesti sekaisin. Yllättävän tilanteen Sillanpää selvitti lopulta varmalla torjunnallaan.

– Meidän olisi pitänyt pystyä tekemään ainakin pari maalia jo avauspuolikkaalla. Laskujeni mukaan meillä oli ainakin neljä hyvää maalintekopaikkaa. Peli oli täysin meidän hallinnassamme, päävalmentaja Erol Ates sanaili.

Toisella puoliajalla kentän tapahtumat eivät olleet aivan yhtä selkeät, vaan nyt myös Masku viihtyi paremmin Interin kenttäpuoliskolla.  Tasatilanteessa kotijoukkue sai jälleen loistopaikan kulmapotkusta, mutta tällä kerralla laukaus suuntautui sivuverkkoon.

Pelikellon tikittäessä uhkaavasti kohti pelin viimeistä varttia tulostaululla komeili yhä tylsät 0-0 lukemat. Joona Järvistöllä oli juuri ollut huipputontti, mutta yksi ylimääräinen kosketus palloon antoi maalia vartioineelle Ville Seppäselle aikaa venyttää jalkansa laukauksen eteen.

Kauan se kesti, mutta lopulta ratkaisu syntyi. Ottelukellon osoittaessa 74. minuuttia, hetkeä aikaisemmin kentälle vaihdettu Luka Leskinen petasi itselleen laukaisupaikan boksin sisältä, ja nyt pallo vieri maaliin. Tulostaululle vaihtui lukemiksi 0-1, vaikka Seppänen saikin jalkaansa hieman väliin.

– Joskus maalit syntyvät heti kättelyssä, joskus kestää huomattavasti kauemmin. Kiitos pelaajille, että he jaksoivat olla kärsivällisiä, vaikka maaleja ei aikaisemmista paikoista syntynytkään, Ates huokaili.

Inter sai maalista hetkellisesti vielä lisää virtaa peliinsä, eikä toinen maali olisi ollut mikään vääryys. Niin Hushyar Aftab kuin Luka Leskinen toistamiseen olivat lähellä tuplata lukemat.

Pelin viimeisten minuuttien aikana Interin peli oli hieman hermostunutta, Maskun ryhdyttyä heittelemään pitkiä palloja Interin maalin edustalle. Inter onnistui purkamaan tilanteet, vaikka ajoittain homma näytti hieman hankalalta. Lopulta erotuomari Jesse Salon loppuvihellys vapautti sinimustat voiton juhlintaan.

– Ottelun loppuhetkillä eräiden pelaajien, kuten Leroy Malukan kokemus tulee oikeuksiinsa, kun he pystyvät rauhoittamaan ja tasapainoittamaan peliä paineen alla. Kaikki on yhä meidän omissa käsissämme, kun lähdemme kahden pisteen takaa-ajosta isännöimään sarjan kahta kärkijoukkuetta seuraavissa otteluissamme, Erol Ates hymyili tyytyväisenä.

FC Inter 2 pelaa seuraavaksi kotikentällä tiistaina 15.9. Peimari Unitedia vastaan. Pelipaikkana toimii Kupittaa 5 ja ottelu alkaa kello 18.15.

Masku – FC Inter 2 0-1 (0-0)
0-1 Luka Leskinen 74′