Kolmonen: Interin reservit hakivat Paimiosta kolme pistettä

FC Interin reservit kohtasivat torstaina vierasottelussa Paimion Hakan. Ottelu joukkueiden välillä ei noussut tasoltaan klassikoitten joukkoon, mutta Inter oli kuitenkin selvästi terävämpi ja hoiteli pisteet Turkuun lukemin 1-3 (0-1).

Ottelun alkuminuutit mentiin Interin käsikirjoituksen mukaan. Sinimusta vierasjoukkue loi pari tilannetta, joista paremmalla lykyllä olisi maalitili voinut aueta. Alun jälkeen ensimmäinen puoliaika sujui tasaisissa sekä melko sekavissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut kunnolla pelivälinettä kontrolliinsa. Yksi maali ensimmäisellä jaksolla kuitenkin nähtiin. Vartin pelin jälkeen Interille tuomittiin vapaapotku, josta käsivirheen seurauksena oli tuomiona välittömästi uusi vapaapotku. Tällä kertaa lähempää maalia, noin 20 metrin etäisyydeltä. Markus Arsalo ampui vapaapotkusta huippuluokan laukauksen muurin yli maalin vasempaan kulmaan ja lukemiksi 0-1.

– Meillä oli suunnitelma miten pelata PaiHaa vastaan. Ensimmäiset minuutit noudatimme suunnitelmaa, mutta pelin edetessä teimme homman itsellemme vaikeaksi. Aloimme pelata palloa väärille paikoille, mikä  johti pallon menetyksiin ja sekavuuden tunteeseen. Pikku hiljaa saatiin onneksi pelin juonesta uudestaan kiinni, päävalmentaja Erol Ates selvitti avauspuolikkaan tapahtumia.

Toinen puoliaika alkoi vauhdilla. Heti alkuun Inter-vahti Onni Sillanpää teki ottelun tärkeimmän torjuntansa, venyttäen jalkansa läheltä lähteneen kovan laukauksen tielle, pitäen Interin yhä maalin johdossa. Sillanpäälle kerääntyi ottelussa kourallinen tärkeitä torjuntoja, ja ottelun päätteeksi hänet palkittiin Interin parhaaksi pelaajaksi. Toisen puoliajan ensiminuuttien jälkeen Inter alkoi vyöryttää peliään. Jakson viides minuutti oli käynnissä, kun Jeremias Kaari sai pallon jalkaansa vastustajan linjan taakse. Kaari eteni pallon kanssa boksiin ja juoksun päätteeksi tälläsi pallon kierteisellä vedolla pienestä kulmasta maaliin, lukemiksi 0-2. Maalin jälkeen peli eteni Interin selvässä hallinnassa, eikä PaiHalla lopulta ollut juurikaan mahdollisuuksia ottelussa.

Inter loi ottelussa hyviä maalipaikkoja tasaiseen tahtiin. Linus Rönnberg oli toistaa Jeremias Kaaren tempun, mutta hänet kaadettiin kylmästi boksissa, ilman seuraamuksia. Myös Hushyar Aftab eteni ottelussa pariin otteeseen hyviin maalipaikkoihin, mutta tällä kertaa viimeistely ontui. Lisäksi vielä Jasper Yrjas oli kertaalleen namupaikassa, mutta kova laukaus suuntautui hieman ohi maalin.

– PaiHa nosti toisella jaksolla prässiään ja me jäimme hetkellisesti sen alle. Tämän huomattuamme, aloimme laittaa palloa linjan taakse. Näin saimme vastustajan puolustuksen ikään kuin epäröimään ja meille avautui tilanteita, Ates kertoi toisen puoliajan hallinnasta.

Interin kolmas maali syntyi, kun pelaamatta oli enää reilut kymmenen minuuttia. Maali oli kuin malliesimerkki joukkuepelin oppikirjasta. Yesseer Barbata katkaisi vastustajan syötön keskiviivan tuntumassa, eteni muutaman askelen pallon kanssa ja antoi oikea-aikaisen syötön laitaan täydessä vauhdissa olleelle Hushyar Aftabille. Aftab eteni kohti boksia ja antoi kovan matalan syötön maalille rynnänneelle Linus Rönnbergille, joka pyssytti suoraan syötöstä kamppailun kolmannen maalin. Ottelun viime hetkillä kotijoukkue kavensi vielä loppulukemiksi 1-3.

– Tämän päiväinen esitys oli meiltä tasapainoisin tällä kaudella. Hyvä keskittyminen piti lisäaikaa lukuun ottamatta. Pelaajille kuuluu iso kiitos hyvästä asenteesta ja työmoraalista. Jos taso pysyy tämän kaltaisena, tuloksetkin tulevat olemaan jatkossa hyviä, Erol Ates jutteli tyytyväisenä.

Voitolla Interin reservijoukkue nousi sarjan neljännelle sijalle. Tällä hetkellä sarjaa johtaa Peimari United, joka on vain pisteen Interin edellä. Seuraavan ottelun Interin reservit pelaavat maanantaina, kun kotiottelussa vastaan asettuu VG-62.

PaiHa – FC Inter 2 1-3 (0-1)
0-1 Markus Arsalo 18′
0-2 Jeremias Kaari 50′
0-3 Linus Rönnberg 78′
1-3 Mark Goldson 90+1′