KOLMONEN: Interille vakuuttava voitto

Inter otti kolmen päivän sisään toisen voittonsa Länsi-Suomen kolmosessa. Tällä kertaa Inter jätti tasapeleihin erikoistuneen ÅIFK:n täysin vaille mahdollisuuksia 4-0 (1-0) voitolla.

Interin avauksessa pyyhälsi vauhtikaksikko Hanson Boakai ja Joona Järvistö edustuksen riveistä, pelaten vajaan tunnin kumpainenkin. Kaksikko toikin peliin oman pikantin mausteensa ja yhdessä Hushyar Aftabin ja Jeremias Kaaren kanssa he pitivät huolen siitä, että ÅIFK:n puolustuksella riitti tekemistä.

Ensimmäinen puolituntinen oli iloista Interin dominanssia. Edellä mainittu nelikko toi jatkuvasti juoksuillaan pallon IFK:n maalille. Tilanteita luotiin toinen toisensa jälkeen, mutta viimeiset syötöt jättivät laadun suhteen toivomisen varaa. Viimeiset syötöt eivät tahtoneet osua oikeaan.

– Murtauduimme hyvin ja paljon vastustajan boksiin tänään, mutta meillä oli samat vaikeudet kuin Wilpas-pelissä. Viimeiset syötöt olivat heikkoja. Tämä on jalkapallon vaikeimpia asioita, Erol Ates selitti.

Inter otti ottelussa johdon 16 minuutin kohdalla. Hanson Boakain takaviistosyöttö ajautui boksin ulkopuolelle Niklas Rantasen jalkoihin. Nicke antoi lapikkaansa laulaa ja maaliverkko venyi venymistään oikeassa yläkulmassa 1-0 johdon merkiksi.

Toinen puoliaika alkoi Interin osalta mallikkaasti. Jakso vanheni vain kolme minuuttia kun Inter oli siirtynyt 2-0 johtoon Hushyar Aftabin kääntölaukauksella rankkarialueen rajalta. Tämän maalin jälkeen ottelun intensiteetti laski, mutta Inter pysyi koko ajan pelitapahtumissa niskan päällä.

Inter onnistui maalinteossa vielä kahdesti. Patrik Pakkala teki 3-0 lähietäisyydeltä, laukoen voimalla pallon yläriman kautta maaliin kun ottelua oli vartin verran jäljellä. Kymmenen minuuttia myöhemmin Almin Cero pelattiin yksin läpi ja läpiajonsa päätteeksi hän sijoitti pallon varmasti maaliin 4-0.

– Tuloksenteko on luonut meille paineita ja se paine on pelissämme näkynyt. Tänään pelimme  rauhoittui maalien myötä. Monta maalia rauhoitti peliämme ehkä jopa hieman liikaa, Erol Ates paljasti.

Inter pelasi tänään iloista, hyökkäävää jalkapalloa. Maalien myötä peli seestyi kun Inter-leirissä havaittiin, ettei ÅIFK pysty joukkuetta horjuttamaan. Inter onnistui tekemään isäntiensä verkkoon neljä osumaa kun kauden ensimmäisessä kahdeksassa ottelussa IFK:n vastustajat olivat onnistuneet maalinteossa yhteensä vain kolme kertaa.

– Tätä on odotettu, tämä vapauttaa meidän tekemistämme, Erol Ates myönsi.