Kolmonen: Interille maalin tappio

Keskiviikkoillan paikallistaistossa Inter sai tunnustaa rajusti taistelleen ja vahvasti puolustaneen Åbo IFK:n paremmaksi lukemin 0-1 (0-0).

Ensimmäisellä puoliajalla Inter vei peliä. Hallinnasta huolimatta sinimustan joukkueen oli vaikea päästä vaarallisiin maalipaikkoihin. Interin yritykset johtivat lähinnä kulmapotkuiksi. Parhaan maalipaikkansa Inter sai kulmapotkusta, josta Kasperi Nevä puski hiuksen hienosti ohi alakulman. Tämän lisäksi Lassi Viholainen antoi tykkinsä puhua pariin otteeseen, mutta laukaukset suuntautuivat ohi maalin.

ÅIFK ei ensimmäisellä jaksolla päässyt hätyyttelemään Interin maalia. Pariin otteeseen Inter oli lähellä tarjota vastustajalleen saumat maalintekoon, alakerran hasardisyötöillä.

Toinen puoliaika alkoi lievällä IFK:n painostuksella. Inter selvitti tilanteet kunnes kesken oman hyökkäysrakentelun Ahmedjasin Ibrahim riisti pallon ja irtiottonsa jälkeen syötti Arman Palanille avopaikkaan, josta tämä tööttäsi ottelun ainoaksi jääneen osuman, 0-1.

Inter lähti ajamaan takaa tasoitusta, mutta lopulta peli sujui varsin tasaisissa merkeissä. Interin oli vaikea päästä vaarallisiin paikkoihin, sillä vastustaja taisteli raivoisasti, otteitten muututtua ajoittain koviksi. Otteistaan IFK palkittiin lopulta viidellä varoituksella.

Ottelun loppuhetkillä Interin painaessa päälle tasoitus mielessään Emil Peltonen vedettiin nurin boksin sisällä. Tilanteesta moni odotti rangaistuspotkua, mutta tällä kerralla palloa ei viety pilkulle. Ottelusta tuli niukka tappio kitkerän sivumaun kera, sillä käytännössä nousumahdollisuudet kariutuivat.

Valmentaja Erol Atesin mietteitä:

– Tulos oli ikävä, mutta itse peli ei ollut huono. Pelasimme kuta kuinkin sovitusti, mutta emme pystyneet luomaan maalipaikkoja. Kun päästiin vastustajasta ohi, oli kosketukset heikohkoja ja kun saatiin pallo pelattua väleihin, olimme väärässä asennossa tai suunnassa ja pallot pääsivät karkailemaan. Vastustaja onnistui vastaiskusta, muuten he eivät pelitilanteista saaneet vaaran paikkoja. Harmi, että tappion myötä taisi nousumahdollisuudet mennä. Se ei kuitenkaan vaikuta peliimme, me menemme täysillä loppuun asti, Erol Ates vakuutti.