Kolmonen: Inter palasi voitolla kärkitaistoon

(Kuva: Risto Nummela)

Vain viisi päivää ehti kulua Interin edellisestä kuuden pisteen ottelusta Kolmosen kärkiryhmässä, kun joukkue otti vastaan sarjakakkosen Maskun kotiottelussa keskiviikkona. Ryhtiliikkeen suorittanut Inter teki sen mitä pitikin, voitti 3-0 (0-0) toisen jakson vahvalla rypistyksellä tiivistäen kärkiryhmää.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Masku painoi välittömästi pallon Interin boksiin, missä pyörittiin puoliminuuttinen. Inter ei onnistunut purkamaan tilannetta, mutta onneksi aina joku ehti Maskun yritysten tielle peittämään laukaisulinjat.

Kun paine vihdoin saatiin purettua, peli aaltoili päästä päähän.  Runsas, noin 300-päinen, yleisö sai nähdä miellyttävän vauhdikkaan avausjakson, joka tarjosi muutaman maukkaan maalipaikan. Parhaat paikat oli vierailija Maskulla. Avauspuolikkaan puolivälissä Interille oli käydä ”piffenit” kun PIF-ottelun tavoin Masku pääsi riiston jälkeen laukomaan 40 metristä, mutta tällä kerralla Onni Sillanpää ehti pakittaa ja vaivoin ohjata pallon kulmapotkuksi. Jakson loppuhetkillä ex-Inter Aleksi Laiho kokeili lähietäisyydeltä Inter-maalin poikkipuun kestävyyttä.

– Mielestäni kontrolloimme ensimmäistä puoliaikaa, vaikka emme olleet kaikissa tilanteissa riittävän tarkkoja. Masku pääsi liian usein riistojen jälkeen puolustuksemme selustaan. Taukotilanne olisikin aivan hyvin voinut 0-0 sijaan olla 2-2, Erol Ates sanaili.

Toisella puoliajalla Inter otti paremmin ohjat käsiinsä. Bujar Ahmeti uutena miehenä tuli vaihdosta peliin. Vaikka miehen pitempiaikainen pelaamattomuus näkyi ennen kaikkea heikohkona kosketuksena palloon, toi hän liikkeellään ja yhteispelillään Hushyar Aftabin kanssa pelotetta hyökkäyspäähän. Toisen puoliajan ensimmäisen vartin aikana Ahmeti oli kolme kertaa loistopaikassa, saamatta kunnon kosketusta palloon.

Lopulta Inter onnistui maalinteossa 72. minuutilla. Ahmetin prässistä Aftab sai pallon laukaisusektoriin ja pallo löysi tiensä etualakulmaan 1-0.

– Ensimmäinen maali helpotti tilannetta. Vastustajamme oli tosi hyvä, mutta me jaksoimme kärsivällisesti pelata omaa peliä. Maalin jälkeen oli helpompi pitää fokus sovituissa asioissa, Ates kertoi.

Interin kaksi lisämaalia syntyivät lyhyen ajan sisään ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella. Emil Peltosen nopea leikkaus keskelle päättyi siihen, että hänet kaadettiin boksissa. Peltonen niittasi itse seuranneesta pilkusta voimalla 2-0. Lassi Viholainen toisti Peltosen liikkeen hetkeä myöhemmin, mutta hän ohitti puolustajan ja laukoi kierteisen pallon maalin takakulmaan 3-0.

– Toinen puoliaika oli paljon parempi kuin ensimmäinen. Pystyimme riistämään ja pidimme vastustajan poissa linjojemme takaa. Viimeistään toisen osuman jälkeen pelimme vapautui täysin. Nyt kun pidämme tämän tason yllä, on kaikki tässä sarjassa taas mahdollista, Erol Ates valoi uskoa tulevaan.

Seuraavan kotipelin Inter pelaa kahden viikon kuluttua, silloin vieraaksi saapuu sarjajohtaja Peimari Utd.