2.5.2019

KOLMONEN: Inter Maskun vieraaksi

(Kuva: Risto Nummela)

 

Interin reservijoukkue pelaa kauden neljännen sarjaottelunsa Kolmosessa perjantaina vieraskentällä Maskun Palloseuraa vastaan. Alunperin tekonurmella pelattavaksi aiottu ottelu on siirretty Taponkedon nurmelle. Pelialusta on Interille pienoinen miinus, sillä joukkue on harjoitellut ja pelannut pelkästään keinonurmella.

-Harmittaa hieman, että ottelu on siirretty nurmelle, mihin emme ole tottuneet. Alusta on kumminkin molemmille sama. Nyt olisi hyvä hetki napata ensimmäinen voitto. Ensimmäisten pelien tulokset ovat olleet pettymys, Erol Ates kertoi.

Masku on pelannut neljä ottelua ja saalistanut niistä kahdeksan pistettä, kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä, maalieron ollessa 12-4. Interin saldo kolmesta pelistä on kaksi tasapeliä ja tappio. Maaliero on 6-7. Maskua Erol Ates kuvaa hyväksi ja kokeneeksi joukkueeksi. Omasta joukkueesta hän kertoo sen verran, että runko on entisenlainen, mutta lasaretin puolelta alkaa olla liikettä takaisin joukkueeseen. Lisäksi edustusjoukkueesta saadaan pari pelaajaa mukaan.

Joukkue on harjoitellut hyvin ja treeneissä on hyvä fiilis yllä. Asioista, jotka ovat tuottaneet joukkueelle vaikeuksia peleissä, on juteltu ja ne tiedostetaan. Harjoittelussa ei kuitenkaan pureuduta pelkästään virheisiin, vaan kysymyksessä on prosessi, jolla kehitetään nuoria pelaajia ja se vie oman aikansa. Parempaan päin mennään koko ajan.

– Edellisissä otteluissa olemme menettäneet pisteitä viime hetken takaiskumaaleilla. Nuorten sarjoissa usein pelin loppuhetkillä ikään kuin tyydytään vallitsevaan tilanteeseen, kun taas Kolmosessa haetaan vimmalla tasoitusta, esimerkiksi nostamalla topparit kärkeen ja heittämällä pitkää palloa maalille. Tähän nuoret pelaajat eivät ole tottuneet, Erol Ates selitti.

Interin harjoituksissa on kuluneella viikolla käyty läpi sitä, miten kontrolloidaan pelin viimeisiä hetkiä ja miten pelisuunnitelmaa noudatetaan loppuun asti. Tavoitteena on ehjä 90-minuuttinen.

-Kaikki on pienestä kiinni, Erol Ates päättää.

 

Masku – FC Inter, Taponkedon nurmi, perjantaina 3.5. kello 18:30