26.11.2020

Kolmelle nuorelle sopimukset edustusjoukkueeseen

Ryan Mahuta (vas.), Markus Arsalo ja Jasper Yrjas ovat Interin edustusjoukkueen tuoreimmat kiinnitykset.


FC Inter on solminut pelaajasopimukset kolmen edustusjoukkueen mukaan reservijoukkueesta nousevan nuoren pelaajan kanssa. Markus Arsalo ja Jasper Yrjas ovat tehneet kaksivuotiset sopimukset, kun taas Ryan Mahutan sopimus on yksivuotinen seuran toisen vuoden optiolla.

Interin akatemiaan jo entuudestaan kuulunut kolmikko oli päättyneellä kaudella tärkeissä rooleissa Interin reservijoukkueessa. 18-vuotias Arsalo on pelipaikaltaan toppari ja keskikenttäpelaaja, samaa ikäluokkaa oleva Mahuta on Interin pelitavassa joko laidoilla tai keskikentän keskustassa ja 17-vuotias Yrjas puolestaan hyökkäyspään rooleissa.

Kolmikosta Yrjas oli jo päättyneellä kaudella myös muutamassa edustusjoukkueen Veikkausliigan ottelussa kokoonpanossa ja debytoi Suomen Cupissa IFK Mariehamnia vastaan tammikuussa. Interin päävalmentaja José Riveiro korostaa edustusjoukkueen mukaan pääsemisen tuomia mahdollisuuksia kolmikolle.

– Jasper, Markus ja Ryan ovat tulevaisuuden pelaajia. Ensi vuosi tulee olemaan heille erittäin tärkeä asteittaisessa ammattilaisjalkapalloon lähestymisessä, Riveiro kertoo.

Seuran tekninen johtaja Vesa Mäki kertoo Arsalon, Mahutan ja Yrjaksen edustusjoukkuesopimusten kuvastavan Interin ajatusta joukkueen kokoamisesta.

– Pyrimme pitämään kokeneempien pelaajien määrän sellaisena, että omille nuorillemme jää hyvin tilaa nousta edustusjoukkueeseen. Samaan aikaan nuorten on omalla toiminnallaan näytettävä valmennukselle, että he ovat riittävän hyviä paikkaan kokoonpanossa ja kentällä, Mäki muistuttaa.