19.4.2018

Kauden ensimmäinen Turun derby lauantaina

Veikkausliigakauden ensimmäinen Turun derby pelataan tulevana lauantaina Veritas Stadionilla. Paikallisottelut on pelattu vuosien saatossa tasaisissa merkeissä. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa 26 kertaa. Näistä otteluista sekä Inter että TPS ovat voittaneet kahdeksan. Tasan on pelattu 12 kertaa. Otteluiden maaliero on kääntynyt Interille oikeastaan vuoden 2014 6-1 murskavoiton turvin 40-32.

Interin päävalmentaja Fabrizio PIccaretalle lauantain derby on ensimmäinen Veikkausliigatasolla. Hän odottaa ottelusta tiukkaa.

– Tämä on minulle ensimmäinen Turun derby päävalmentajana. Pelistä tulee varmasti tiukka ja kova, niin kuin derbyistä yleensä, povaa Inter-luotsi.

Piccareta odottaa otteluun hyvää tunnelmaa.

– Tunnelma on näissä peleissä aina erikoinen. Toivon ja uskon, että otteluun tulee paljon yleisöä. Ottelu on tärkeä turkulaisille ja uskon sen näkyvän lauantaina, uskoo Piccareta.

Katso lisää Piccaretan, Timo Furuholmin, Banjamin Källmanin sekä TPS:n Mika Laurikaisen, Onni Valakarin ja Rasmus Holman mietteitä lauantain ottelusta alta löytyvältä videolta.