18.2.2020

Kantola ja Heinonen tänään alkavalla U18-maajoukkueleirillä

FC Interin Roope Kantola ja Jan Heinonen ovat U18-poikien maajoukkueen mukana tänään torstaina alkavalla leirillä Eerikkilässä. Kolmepäiväisen leirin aikana hiotaan joukkueen pelitapaa ja tarkkaillaan pelaajia maajoukkueympäristössä. Leiri käynnistää samalla valmistautumisen ensi syksyn U19 EM-karsintaan.

Interin pelaajista maajoukkueympyröissä jo kokenut Roope Kantola nimettiin mukaan leirille jo helmikuun alussa. Nyt ensimmäisen maajoukkuekokemuksensa saava Jan Heinonen puolestaan nimettiin leirivahvuuteen kuluneena viikonloppuna. Lyhyt varoitusaika ei Heinosta haittaa.

– Totta kai hyvillä mielillä lähden leirille mukaa. Tämä leiri on myös hyvä mittari itselle siitä, olenko mennyt pelaajana eteenpäin, Jan pohtii.

Sekä Kantola että Heinonen ovat siirtyneet harjoittelemaan pääsääntöisesti edustusjoukkueen mukana. Kummankin nuoren kehitystä pitkään tarkkailut seuran talenttivalmentaja Erol Ates näkee maajoukkueleirin valintojen osuneen oikeaan, sillä kummassakin pelaajassa on paljon potentiaalia.

– Olemme iloisia poikien puolesta, sillä molemmat ovat tunnollisia ja kovia tekemään töitä. Molempien sisäisen motivaation taso on todella korkealla ja se näkyy heidän kaikessa tekemisessä, asenteessa, tavassa elää, harjoitella ja pelata. Molemmat ovat nousseet tammikuun alusta lähtien edustuksen kanssa harjoittelemaan, mutta totta kai matka on vielä pitkä ja he ovat vielä matkan alkupäässä. Toivotaan, että pojat jatkavat samalla nöyryydellä ja kovalla työmoraalilla niin tästä tulee hyvä kausi heille, Ates summaa.

Lue lisää Palloliiton uutisesta tästä.