9.6.2017

Källman juhli turnausvoittoa U21-maajoukkueessa

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue voitti Ukrainan rangaistuspotkukilpailun jälkeen neljän maan Lobanovski Memorial -turnauksen finaalissa. Inter-hyökkääjä Benjamin Källman pelasi ottelussa toisen jakson ja onnistui myös rangaistuspotkukilpailussa.

Varsinainen peliaika päättyi maalittomana ja ratkaisu haettiin 11-metristä. Suomelta onnistuivat Mikko Kuningas, Richard Jensen, jo mainittu Källman, Sebastian Dahlström ja Inter-kasvatti Kaan Kairinen. Ukrainan neljäs laukoja epäonnistui yrityksessään.

Suomi voitti turnauksen ensimmäisessä pelissään Slovenian 1-0 Källmanin maalilla. Joukkueen valmentaja Tommi Kautonen nostikin viikon positiivisimmaksi asiaksi puolustuksen pitävyyden.

– Pidimme kahdesti nollan, joka tarkoittaa, että puolustuspeli oli onnistunutta. Maalipaikoille murtautuminen näin kovaa joukkuetta kuin Ukrainaa vastaan ei ole helppoa. Kontrolloitujen hyökkäysten rakentaminen maalipaikoiksi on meille vielä haasteellista, sanoi Kautonen Palloliiton netissä.

Inter-pelaajista myös Albion Ademi on ollut maajoukkueen mukana. Hän ei ole kuitenkaan pystynyt pelaamaan U18-maajoukkueen mukana Baltic Cupissa jalkavamman takia.