6.8.2018

​Kaan Kairinen palaa FC Interiin

FC Interin keskikenttä vahvistuu seuran omalla kasvatilla Kaan Kairisella. FC Midtjyllandia edustava 19-vuotias Kairinen palaa Turkuun loppuvuoden mittaisella lainasopimuksella.

Turun Nappulaliigassa jalkapallon pelaamisen aloittanut ja sieltä FC Interiin heti 11-vuotiaana siirtynyt Kairinen debytoi Veikkausliigassa jo 15-vuotiaana kauden 2014 päätöskierroksella. Vuonna 2015 Kairinen nousi jo FC Interin edustusjoukkueen runkopelaajaksi ja hänet palkittiin kauden päätteeksi Veikkausliigan vuoden tulokkaana. Helmikuusta 2016 alkaen Kairinen on edustanut Tanskan hallitsevaa mestarijoukkuetta FC Midtjyllandia, josta hän on ollut jo aiemmin lainalla tanskalaisessa Skivessä.

Maajoukkuetasolla Kairinen kuuluu alle 21-vuotiaiden maajoukkueen runkopelaajiin. Ikäluokan EM-karsintojen kuudessa ottelussa keskikenttäpelaaja on tehnyt kolme maalia. Hänet myös valittiin vuoden U21-pelaajaksi viime vuonna.

FC Interin teknisen johtajan Vesa Mäen mukaan seurat ja pelaaja pääsivät helposti sopuun loppuvuoden lainasta.

– FC Midtjylland halusi löytää vähemmälle peliajalle jääneelle Kaanille peliaikaa ja Kaan oli halukas sitä hakemaan meiltä. Pääsimme asiasta nopeasti yhteisymmärrykseen ja otimme mielihyvin Kaanin joukkueeseen loppukaudeksi. Kaan harjoitteli joukkueen mukana jo kesäkuussa ennen FC Midtjyllandin pre-seasonia ja silloin jo keskustelimme tästä vaihtoehdosta, Mäki taustoittaa.

Mäen mukaan Kairinen paikkaa kesäkuussa Kreikkaan siirtyneen Lucas Garcian lähtöä.

– On totta, että haimme Lucas Garcian tilalle hieman hyökkäävämpää keskikenttäpelaajaa, mutta Kaanin myötä joukkueeseen tulee taas enemmän laatua ja kilpailua. Hyvät teknis-taktiset taidot omaava Kaan pystyy pelaamaan toki useammalla eri pelipaikalla, eikä paikka avauksessa tietenkään tule olemaan itsestäänselvyys, Mäki muistuttaa.

Kairinen on jo liittynyt FC Interin harjoitusrinkiin ja on valmennuksen käytettävissä välittömästi.