28.11.2022

Jussi Niska nimetty U21-maajoukkueleirille

(Kuva: Tara Jaakkola)

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue leireilee Eerikkilässä 6.–8. joulukuuta. Leiri järjestetään yhteistyössä Puolustusvoimien urheilukoulun kanssa. Pikkuhuuhkajat ja urheilukoulu pelaavat tapahtuman päätteeksi sisäisen ottelun.

Pikkuhuuhkajien leiriryhmä koostuu kotimaan kentillä pelaavista pelaajista, sillä tapahtuma järjestetään FIFA:n maajoukkuepäivien ulkopuolella. Leiri on ensimmäinen Pikkuhuuhkajien tapahtuma uuden päävalmentajan Mika Lehkosuon alaisuudessa. Lehkosuon Kongsvinger IL:n kausi päättyi vasta lauantaina, joten päävalmentaja ei ole ehtinyt tutustua pelaajiin täydellisesti – Lehkosuo kertoo käyneensä pelaajavalintoja läpi U19-päävalmentaja Peter Lundbergin sekä edellisen U21-päävalmentaja Juha Malisen kanssa.

Interistä Pikkuhuuhkajien joukkueeseen on nimetty puolustaja Jussi Niska. Niska on esiintynyt juniorimaajoukkueotteluissa aiemmin U16- ja U17-maajoukkueiden riveissä. Varasijalle joukkueeseen on nimetty Interin toinen puolustaja Luka Kuittinen.

 

– On hyvä, että meillä on pelaajia nuorten maajoukkueissa, ne tapahtumat on aina hyviä ikkunoita pelaajille markkinoida itseään, ja hyvä osoitus seuralle, että ollaan tehty hyviä hankintoja. Suhtaudun aina positiivisesti siihen, kun seurasta valitaan junnumaajoukkueisiin pelaajia, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo tyytyväisenä valinnoista.

 

Urheilukoulun joukkueessa nähdään Interin pelaajista varusmiespalvelustaan tällä hetkellä suorittavat Juho Hyvärinen, Roope Kantola, Elias Mastokangas ja Matias Riikonen.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss näkee leirin positiivisena varusmiespalvelusta suorittaville Interläisille.

– On hyvä asia että tällainen leiri järjestetään. Varusmiespalvelus aiheuttaa poissaoloja meidän tapahtumista, niin on hyvä että he saavat laadukkaan leiritapahtuman ja pääsevät harjoittelemaan viimeisen pätkän ennen joulutaukoa. Ei ole onneksi pitkä aika, minkä he (Hyvärinen, Kantola, Mastokangas ja Riikonen) ovat päivittäisestä tekemisestä pois. Heidän läsnäolo meidän tapahtumissa tulee muokkaantumaan lähes normaaliksi tammikuun lopulla.

 

Lue Palloliiton uutinen