7.8.2017

Juniorifutisilta Veritas Stadionilla tiistaina 15.8.

Jalkapalloilu on Suomessakin suurin urheilulaji, kun verrataan lisenssipelaajien määrää. Suomen Palloliittoon kuuluvissa noin 1 000 jäsenseurassa on yli 127 000 rekisteröityä pelaajaa. Jalkapalloa harrastaa Suomen Gallupin tutkimusten mukaan 500 000 suomalaista. Suomen Palloliitto on harrastajamäärältään Suomen suurin urheilun lajiliitto.

FC Inter on viimeisten kahden vuoden aikana laajentanut merkittävästi junioritoimintaansa ja seuran tavoitteena on olla johtava kasvattajaseura Turussa. Seuralle on tärkeää oma, vahva identiteetti. Inter-identiteetin perustana on yhteisöllisyys, jonka tukijalan muodostaa oma koti, Veritas Stadion, ja sen ympärillä tapahtuvat toiminnot.

FC Inter järjestää tiistaina 15.8. klo 18.00-20.30 lajin parissa toimiville ja juniorijalkapalloilusta kiinnostuneille Juniorifutisillan Veritas Stadionilla.

Tilaisuus järjestetään Veritas Stadionin 3. kerroksen Ravintola Oléssa. FC Interin identiteettiä avaavat ja juniorijalkapallomahdollisuuksista Turussa kertovat FC Inter teknisenä johtajana vuodenvaihteessa aloittanut Vesa Mäki ja seuran vastanimetty päävalmentaja Fabrizio Piccareta. Britanniassa Swindon Townin ja Sunderlandin sekä portugalilaisen Olhanensen liigajoukkueiden valmennusryhmissä eri rooleissa valmentanut Piccareta on toiminut myös erilaisissa valmentajan ja valmentajakouluttajan tehtävissä italialaisissa suurseuroissa Sampdoriassa ja Inter Milanissa. Ennen Turkuun saapumistaan UEFA Pro-valmentajalisenssin omaava Piccareta oli juniorivalmennustehtävissä Italian jalkapalloliiton palveluksessa.

Futisillan alussa Terveystalo Pulssin fysiatrian erikoislääkäri Tero Silto kertoo urheilu- ja rasitusvammojen hoidosta sekä ennaltaehkäisemisestä.

Tilaisuus päättyy Veritas Stadionin esittelykierrokseen.

Juniorifutisilta on osallistujille maksuton. Kahvitarjoilu. Paikkoja on rajoitetusti, joten toivomme ilmoittautumista pe 11.8. mennessä: https://www.lyyti.in/juniorifutisilta15082017


Juniorifutisilta on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Juniorifutisilta on myös osa Turun uuden urbaanin kaupunkifestivaalin TURBAANIn ohjelmaa. Lisätietoja: http://www.turbaani.fi/