25.5.2017

Juniorien valmennuspäällikön päivät ovat pitkiä

FC Interin nuorimpien ikäluokkien valmennuspäällikön päivät ovat pitkiä. Kalle Parviaisen aika kuluu aamuisin junioreiden valmentamiseen ja iltaisin pääasiassa muiden valmentajien tutorointiin. Oman jalkapallouransa jälkeen hänen oli luonnollista siirtyä valmennustehtäviin.

Parviainen on monessa mukana, sillä tänäkin kesänä Inter järjestää Jalkapallokoulun, johon odotetaan runsain määrin innokkaita lapsia.

– Varsinaista aiempaa kokemusta jalkapallosta ei tarvita. Jalkapallokoulu on loistava mahdollisuus lapsille ja perheille tutustua Interin toimintaan. Tavoitteena on, että päivät täyttyvät jalkapallosta ja kaikilla on mukavaa, korostaa Parviainen.

Parviaisen mukaan Interin junioritoiminta on kehittynyt paljon ja hyvänä askeleena eteenpäin Parviainen pitää FC Interin valmentajapolkua, joka mahdollistaa motivoituneen juniorivalmentajan edistymisen jopa edustustasolle.

– Rekrytoimme motivoituneita valmentajia jotka haluavat toimia FC Interin ilmapiirin ja ajattelutavan mukaisesti. Jokaiselle valmentajalle tehdään koulutussuunnitelma, jonka mukana valmentaja kehittyy, valottaa Parviainen, jolla itsellään on tärkeä rooli valmentajapolun mahdollistamisessa.

Parviaisen mukaan seuran koko valmennuslinja halutaan yhtenäiseksi.

– Valmennuslinjan yhtenäistäminen on tulevaisuudessa isossa roolissa. Haluamme luoda selkeät toimintatavat koko seuralle, päättää Parviainen.