Julien Faubert tuli Interiin menestymään

18.1.2017

FC Inter julkaisi eilen pelaajasopimuksen Julien Faubertin kanssa. Urallaan mm. Real Madridia, West Hamia ja Bordeauxia edustanut Faubert on saanut jo hyvän kuvan joukkueesta.

– Olen harjoitellut joukkueen mukana viime viikosta lähtien. Olen saanut hyvän kuvan joukkueesta. Uskon, että pystymme saavuttamaan menestystä tällä kaudella, sanoo Faubert.

Faubertin henkilökohtaiset tavoitteet ovat myös korkealla. Pelaaminen jämäsijoista ei miestä kiinnosta.

– Haluan voittaa otteluita ja pokaaleja. Se on tavoitteeni, lataa Faubert.

Keskikentän laidalla ja keskustassa pelaava Faubert toivoo myös pystyvänsä auttamaan Interin nuoria pelaajia korkeammalle tasolle.

– Olen johtajatyyppi kentällä. Minulla on kokemusta paljon monista maista ja kilpailuista. Uskon, että pystyn auttamaan omalla kokemuksella nuoria pelaajia. Olen ollut itse samassa tilanteessa joskus ja haluan nyt vastaavasti jakaa tietoa nuoremmille, lupaa Faubert.

Faubertin tasoisen pelaajan siirtyminen Veikkausliigaan ei ole ihan jokapäiväistä herkkua. Kokenut pelaaja vakuuttui kuitenkin Interin suunnitelmista tulevaisuuden suhteen.

– Seuran, joukkueen ja valmennusjohdon näkemykset ja visiot tulevaisuuden suhteen ovat yhteneväiset minun kanssani. Haluan olla osa tätä projektia ja auttaa seuraa tavoitteissaan. Tietysti Shefki kunnianhimoisena valmentajana teki minuun vaikutuksen myös. Uskon, että tein oikean valinnan siirtyessäni Interiin, toteaa Faubert.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi on luonnollisesti mielissään saadessaan huippupelaajan seuraan. Faubertin arvo joukkueelle on suuri.

– Olen tyytyväinen, että saimme Julienin tänne. Tämä on erittäin suuri asia koko seuralle, ei pelkästään meidän edustusjoukkueelle. Hän on pelannut huipulla ja hänellä on varmasti paljon annettavaa nuorille pelaajille täällä, iloitsee Kuqi.

Kuqin mukaan Faubert tuo myös johtajuutta kentälle.

– Meillä ovat puuttuneet selkeät johtajatyypit otteluissa. Julien tuo tärkeän lisän tähän. Jokainen joukkue tarvitsee tietynlaisen valmentajan myös kentälle ja tähän roolin hän sopii myös erinomaisesti, sanoo Kuqi.

Kuqin mukaan Interillä on vielä haku päällä pelaajien suhteen. Erityisesti puolustuspää tarvitsee vahvistusta.

– Me tarvitsemme vahvistusta puolustukseen vielä ja verkot ovat vesillä asian suhteen. Varsinkin topparit ovat meiltä vähissä, sillä Arttu (Hoskonen) loukkasi viime viikolla nilkkansa ja joutuu leikkaukseen, kertoo Kuqi.