9.3.2021

Juho Hyvärinen ja Noah Nurmi U21-maajoukkueleirille

Vuonna 2001 syntynyt Noah Nurmi on nimetty mukaan Pikkuhuuhkajien maajoukkueleirille. (Kuva: Tero Wester)

Päävalmentaja Juha Malinen on nimennyt alle 21-vuotiaiden maajoukkueen (2000 ja myöhemmin syntyneet) maajoukkueleirille, joka järjestetään Eerikkilän urheiluopistolla 22.-29. maaliskuuta. Kyseessä on joukkueen ensimmäinen yhteinen tapahtuma. Interistä mukaan on nimetty Juho Hyvärinen ja Noah Nurmi. Lisäksi mukana on tämän kauden IFK Mariehamnia lainasopimuksella edustava Elias Mastokangas.

– Kotimaassa pelaavien tilanne on tällä hetkellä hyvä, sillä Suomen Cupia on pystytty pelaamaan, ja pelaajat ovat päässeet antamaan näyttöjä. Ulkomailla pelaavat pelaajamme ovat pääasiassa akatemiapelaajia, ja toivoisin monelle heistä lisää peliaikaa, mutta ensisijaisesti hyppäystä miesten peleihin, Malinen sanoo.

– Tulemme saamaan leiriltä tosi mielenkiintoista tietoa. Jokaisella pelaajalla on hyvä mahdollisuus antaa näyttöjä ja osoittaa, mitä pystyy joukkueelle antamaan. Tämä lista saattaa kuitenkin muuttua huomattavasti syyskuuksi, kun toivottavasti mahdollisimman moni on kantanut viikoittaista vastuuta.

Malinen on seurannut Suomen Cupin otteluita paikan päällä sekä Ruudun välityksellä, ja hän näki muutaman leirille nimetyn pelaajan tositoimissa U19-poikien helmikuun leirillä. Päävalmentaja oli katsomassa leirin päättänyttä FC Inter -harjoituspeliä, joka päättyi 1–1-tasapeliin.

– Näistä pelaajista huokui halu kamppailla, olla rohkea pallon kanssa ja mennä eteenpäin. Vaikka kyse olikin harjoituspelistä, tasapeli nimivahvaa Interiä vastaan oli kova suoritus.
Myös Pikkuhuuhkajat pääsee haastamaan liigajoukkueita, kun se pelaa kahdeksan päivän aikana kaksi harjoitusottelua. U21 kohtaa FC Hakan torstaina 25. maaliskuuta ja HIFK:n maanantaina 29. maaliskuuta. Kumpikin otteluista alkaa kello 14:00, pelataan ilman yleisöä ja nähdään näillä näkymin suorana sekä selostettuna Palloliiton verkkosivuilla.

– Tavoitteenamme on se, että kaikki pelaajat pääsevät antamaan näyttöjä. Saamme varmasti hyvät vastukset liigakauteen valmistautuvista joukkueista – ne ovat kaksi hieman erityyppistä joukkuetta, ja toivon, että saamme erilaisia malleja omalle toiminnallemme.

Pikkuhuuhkajien EM-karsintaurakkansa alkaa syyskuussa Virossa. Viron lisäksi samassa lohkossa pelaavat Kroatia, Norja, Itävalta sekä Azerbaidzhan. Romaniassa ja Georgiassa kesällä 2023 pelattavaan lopputurnaukseen pääsee suoraan lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen. Muut lohkon toiseksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta syksyllä 2022. Isäntämaiden lisäksi lopputurnaukseen pääsee 14 maata.

Lisätietoja karsinnasta sekä kaikki lohkot löydät täältä.

Lue lisää ja katso kaikki nimetyt pelaajat täältä

(Lähde: Palloliiton uutinen)