21.11.2019

Joukkueen rakentaminen yli puolivälin

Inter-kasvatit Juuso Hämäläinen ja Arttu Hoskonen nähdään sinimustassa paidassa myös tulevalla kaudella. (Kuva: Tero Wester)


FC Interin edustusjoukkueen rakentaminen on ylittänyt pelaajasopimusten määrässä mitattuna puolivälin. Kasassa on tähän mennessä 11 vähintään kauden 2020 kattavaa pelaajasopimusta.

Ensi vuoden joukkue tulee rakentumaan 18-19 sopimuspelaajasta. Harjoitusrinkiin nostetaan sopimuspelaajien lisäksi entistä enemmän seuran nuoria akatemiapelaajia. Akatemiapelaajista Jan Heinonen, Roope Kantola ja Linus Virkki sekä reservijoukkuueen Yeesser Barbata ja Niklas Rantanen ovat jo aloittaneet harjoittelun edustusjoukkueen kanssa.

Tulevalle kaudelle haetaan näin ollen vielä noin kahdeksaa sopimuspelaajaa.

– Rakennamme joukkuetta viime vuoden peliryhmitykseen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että etsimme edelleen toppareita, molemman puolen wing-backeja, keskikentän keskustan pelaajaa sekä vahvistusta myös hyökkäyspäähän, tekninen johtaja Vesa Mäki selventää.

Vuoden 2019 joukkueen pelaajista kahdeksalla on pelaajasopimus Interin kanssa myös tulevalle kaudelle. Sen sijaan aiemmin ilmoitettujen pelaajien lisäksi myös Niko Markkulan ja Mikko Kuninkaan ura jatkuu tulevalla kaudella Interin ulkopuolella. Muiden hopeajoukkueen pelaajien kanssa neuvotellaan vielä vähintään marraskuun ajan.

– Rakennamme ensi kaudeksi täysin kilpailukykyistä joukkuetta. Tähän päästäksemme meidän on kuitenkin oltava entistä tarkempia pelaajavalinnoissamme pelillisten seikkojen lisäksi myös taloudellisesti. Neuvottelemme edelleen joidenkin viime kauden joukkueen pelaajien kanssa, mutta meidän on kuitenkin ajateltava kokonaisuutta. Joissakin tapauksissa emme voi luvata pelaajalle esimerkiksi hänen toivomaansa roolia tai palkkaa pysyäksemme uskollisena tavoitteellemme kilpailukykyisestä joukkueesta, Mäki selventää.

Sopimuspelaajat 2020

Jesper Engström
Timo Furuholm
Arttu Hoskonen
Juuso Hämäläinen
Benjamin Källman (lainalla Viking Stavangerissa)
Aati Marttinen (mv)
Elias Mastokangas
Henrik Moisander (mv)
Álvaro Muñiz
Matias Ojala
Aleksi Paananen

Seuran varmuudella jättävät pelaajat

Hanson Boakai
Daniel Kamy
Daan Klinkenberg
Mikko Kuningas
Niko Markkula
Miro Tenho