11.4.2018

Joona Järvistölle Veikkausliigadebyytti

Veikkausliigadebyytin kauden ensimmäisessä ottelussa Vaasan Palloseuran vieraana tehnyt Joona Järvistö pelasi vielä viime kaudella KaaPo:n paidassa Länsi-Suomen Piirin kolmosta. Nopea hyökkääjä ei vielä vuosi sitten haaveillut Veikkausliigaotteluista, mutta hyvin menneiden talven otteluiden myötä tavoitteet kasvoivat.

– En olisi ehkä vuosi sitten uskonut, että pelaan Veikkausliigassa kaudella 2018. Talven otteluissa onnistuin kuitenkin sen verran hyvin, että nyt tämä ei enää yllättänyt, sanoo Järvistö.

Kaudella 2017 19 ottelussa peräti 18 maalia tehneen Järvistön mukaan ero kolmosen ja Veikkausliigan välillä on suuri.

– Kaikki pelaajat ovat taitavampia luonnollisesti. Suurin ero on kuitenkin pelitempossa. Aikaa on vähemmän, joten asiat pitää tehdä yksinkertaisesti nopeammin. Jos otat liikaa kosketuksia, niin menetät pallon. Tämän lisäksi kaikki pelaajat ovat vahvempia. Tämä vaatii itseltä paljon enemmän sekä peleissä että harjoituksissa, toteaa Järvistö.

Järvistön vahvuus miehen omien sanojen mukaan on nopeus. Eniten kehitettävää hänellä on vielä fysiikassa ja ensimmäisessä kosketuksessa, jolla hän saisi enemmän tilaa ja aikaa kentällä.

– Nopeus on vahvuuteni. Tämän lisäksi osaan ajoittaa juoksuni hyvin. Kehitettävää on vielä fysiikkapuolella. Tämän lisäksi teknisellä puolella oikeastaan jokaisella osa-alueella on tekemistä. Näitä asioita pyrin kuitenkin kehittämään harjoituskentällä päivittäin

Talven otteluissa tasaisesti vastuuta saanut Järvistö tuli VPS-ottelussa kentälle vaihdosta toisen jakson lopussa. Tästä eteenpäin tavoite on selvä. Lempinimen ”Tintti” tunnistava Joona haluaa vastuuta enemmän.

– Mahdollisimman paljon peliaikaa ja myös maaleja. Ensin tietysti pitää pystyä vakiinnuttaman paikka ensin 18 pelaajan joukossa ja sitten haastaa ykköshyökkääjät taistelussa paikassa aloituskokoonpanossa, päättää Järvistö.