1.1.2007

Job Dragstma uusi päävalmentaja

Interin puheenjohtajan Stefan Håkansin mukaan René van Eckistä julkaistu artikkeli hollantilaisessa Voetball International jalkapallo-lehdessä herätti runsaasti kiinnostusta Interiä kohtaan.

Dragtsma seuraa tehtävässään niin ikään hollantilaista René van Eckiä, joka jätti seuran perhesyistä kauden päätteeksi. Håkansin mukaan myös jatkajaksi toivottiin erityisesti hollantilaisen valmentajakoulutuksen saanutta käskyttäjää.

-Hollantilainen valmentaja oli alunperinkin meidän ykkösvaihtoehto, sillä jo syksyllä van Eckin myötä nähty pelityyli sopii parhaiten Interin pelifilosofiaan, valotti Håkans.

-Lisäksi hollantilainen valmentajakoulutus on maailman parhaita, ellei jopa maailman paras. Niin he ainakin itse väittävät, naurahti Håkans.

Dragtsmalla on takanaan pelaajaura mm. Ajaxissa. Valmentajakokemusta hänellä mm. AZ Alkmaarista, Vollendamista ja turkkilaisesta Fenerbachesta, jossa hän oli uudistamassa seuran juniorivalmennusta.

Håkansin mukaan varsinkin valmentajan halukkuus ja kyvyt toimia nuorten pelaajien kanssa painoivat merkittävästi vaakakupissa lopullista valmentajapäätöstä tehtäessä.

-Päävalmentajan edellytyksenä oli, että hän pystyy ja haluaa kehittää nuoria pelaajia. Job täytti hyvin nämä kaikki ominaisuudet, myhäili Håkans.

Lopuksi Håkans kiitteli entisen päävalmentaja van Eckin panosta nykyistä valmentajaa valittaessa.

-Renè oli suureksi avuksi hakuprosessissa. Siitä suuri kiitos hänelle, totesi Håkans.

Dragtsma on jo aloittanut työnsä ja saapuu Suomeen 8.1.

J.M 2.1.2007