5.10.2022

Jasmin Kari tyttötoiminnan koordinaattoriksi

(Kuva: Pia Kankare)

Tyttötoiminnasta vastaavan hankekoordinaattorin tehtävään on valittu Jasmin Kari, joka toimii myös tyttöjoukkueiden vastuuvalmentajana. Vastuuvalmentajana toimimisen ja tyttötoiminnan koordinoinnin lisäksi koordinaattori vastaa Interin perhe- ja eskarifutiksesta.  Jasmin opiskelee luokanopettajaksi ja hänellä on kokemusta jo entuudestaan seuran perhe- ja eskarifutiksesta, sekä tyttöjen jalkapallokerhojen vetämisestä. Viimeisen vuoden Jasmin on myös valmentanut Interin ainoaa tyttöjoukkuetta.

FC Inter Ry:n toiminnanjohtaja Pasi Hyvätti kertoo seuralla olleen jo pidempään tavoitteena tyttötoiminnan laajentaminen.

– Seurassa on ollut jo vuosia keskustelua siitä, että olisi tärkeä saada tyttöpelaajia seuraan. Halusimme ensin varmistaa, että organisaatio on siihen valmis ja kun saimme tämän toiminnan kehittämiseen myös seuratuen, päätimme avata toiminnan myös tytöille. Halusimme aloittaa toiminnan ihan pienemmistä lähtien, jolloin toiminnan koordinointi ja kehitys on selkeämpää. Tällä varmistamme, että jatkossa meillä on kaikissa ikäryhmissä tyttöjoukkue. Se on tavoite.

Interin tyttötoiminta on laajentumassa syksyllä 2022. Elokuussa toimintansa aloitti Interin ensimmäinen naisten harrastejoukkue, ja ensi kuussa toimintansa aloittaa seuran toinen tyttöjoukkue. 2016 syntyneiden tyttöjen joukkue aloittaa harjoitukset marraskuussa 2022, ja joukkueeseen ovat tervetulleita kaikki harrastuksesta kiinnostuneet.

 

Tyttötoiminnan koordinaattori ja tyttöjoukkueiden vastuuvalmentaja Jasmin Kari on pelannut jalkapalloa lapsesta lähtien, ja lasten kanssa toimiminen ja valmentaminen on hänelle tuttua.

– Olen itse pelannut jalkapalloa 6-vuotiaasta lähtien. Yläasteikäisenä jouduin lopettamaan loukkaantumisen vuoksi pelaamisen, mutta onneksi sain mahdollisuuden toimia apuvalmentajana isäni valmentamassa joukkueessa. Valmentaminen vei minut mukanaan ja oma paluu futiskentille tapahtuikin vain höntsäilyn ja hauskanpidon merkeissä. Nyt olen noin vuoden verran valmentanut Interin ensimmäistä tyttöjoukkuetta, ja tähtäimessäni on jatkaa seuran tyttöjoukkueiden eteen työskentelyä myös tulevaisuudessa.

-Valmennusjuttujen lisäksi olen työskennellyt paljon lasten kanssa. Opiskelen tällä hetkellä luokanopettajaksi neljättä vuotta. Opintojeni ohella olen myös työskennellyt paljon päiväkodeissa ja alakouluissa sekä toiminut ohjaajana liikuntakerhoissa. Lasten kanssa työskennellessä parasta on lasten aitous, innostus ja suorapuheisuus.

Interin sisällä Jasmin on ehtinyt toimia ohjaajana ja kasvattaa osaamistaan.

– Aloitin Interissä vuonna 2019 perhefutiksen ohjaajana. Sitä kautta pääsin toimimaan apuvalmentajana Interin 2015-syntyneiden poikajoukkueessa. Vuosi poikajoukkueessa oli antoisa oman valmennusosaamisen kannalta kun pääsin samalla kehittämään osaamistani seuran tarjoamien valmennuskoulutuksien avulla. Nyt olen toiminut perhe- ja eskarifutiksen koordinaattorina sekä tyttöjoukkueen valmentajana noin vuoden verran. Uusin aluevaltaukseni on Interin tyttötoiminnan koordinaattorin hommat, jotka pääsin aloittamaan nyt syyskuussa.

Jasmin, miten sinä päätit hakea tyttötoiminnan koordinaattorin paikkaa?
– Tyttötoiminnan koordinaattorina tavoitteeni on vahvistaa tyttö- ja naisjalkapallon asemaa seurassamme. Ensimmäisen tyttöjoukkueen vastuuvalmentajana toimiminen innosti minua hakemaan tätä paikkaa, koska pelaajien kehitys ja kasvava innostus lajia kohtaan on ollut hienoa seurattavaa. Toivon pystyväni yhteistyössä valmennusporukkamme kanssa innostamaan jatkossakin uusia pelaajia tämän mahtavan harrastuksen pariin!

Minkälainen oli 2014-2015 syntyneiden ensimmäinen vuosi?
– Tyttöjoukkueemme toiminta ja tunnelma on ollut todella positiivista. On ollut mahtava seurata niin pelaajien yksilöllistä kehittymistä kuin myös joukkueen yhteisöllisyyden kehittymistä. Pelaajat on mennyt hurjan paljon osaamisessaan eteenpäin jo vuodessa, joten odotan innolla mitä seuraava vuosi tuo tullessaan.

Miltä tuntuu aloittaa uuden tyttöjen ikäluokan kanssa, mitä toiveita aloittavalle ryhmälle?
– Tyttöjen uuden ikäluokan käynnistäminen on loistava juttu ja odotan sitä jo innolla! Toiveeni on saada mukaan mahdollisimman paljon innokkaita futarinalkuja, joiden kanssa voimme lähteä rakentamaan yhdessä rakkautta lajia ja liikuntaa kohtaan.

Mitä tavoitteita tyttöjoukkueilla on alkavalle kaudelle?
– Molempien tyttöjoukkueiden tavoitteiksi voisin alkavalle kaudelle sanoa perustaitojen kehittämisen, sekä futiskipinän sytyttämisen ja ylläpitämisen. Joukkueen tavoitteita pohditaan valmennustiimissä ja pelaajien kanssa vielä kauden alussa yhteistuumin.

 

Lisätietoja tyttöjoukkueiden toiminnasta:

Jasmin Kari
jasmin.kari@fcinter.fi
0440 981 711

 

Olisitko sinä 2016 syntyneiden tyttöjen valmentaja? 
FC Interin toinen tyttöjoukkue aloittaa toimintansa marraskuussa ja etsii mukaansa jalkapallotaustaa omaavia naisvalmentajia.
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Jasmin Kariin.