1.3.2019

Jani Mäenpää päätoimiseksi valmennuspäälliköksi ja valmentajaksi Interiin

Mäenpää aloitti haastejoukkueiden valmennuspäällikkönä jo viime syksyllä oto-pohjaisena, mutta tehtäväkentän jatkuvasti kasvaessa, ei tarvittava aika haastejoukkueiden valmentajien tukemiseen oto-pohjaisena enää riittänyt.

Haastejoukkueiden valmennuspäällikkönä Jani muodostaa yhdessä seuran valmennuspäällikkö Kalle Parviaisen kanssa jatkossa tiiviin tiimin vastaten seuran pelaajakehityksestä alle 17-vuotiaiden osalta.

Jani Mäenpää liittyy myös reservijoukkueen valmennustiimiin. Seura haluaa panostaa vahvasti reservijoukkueen käynnistämiseen ja luoda joukkueesta hyvän ja ammattitaitoisen kokonaisuuden. Janin liittyminen valmennustiimiin yhdessä Erol Atesin kanssa antaa siihen erinomaisen lisän loppuvuodesta reservijoukkueen valmennustiimissä toimineen Kari Virtanen jäädessä maaliskuun vaihteessa pois joukkueen valmennuksesta henkilökohtaisista syistä.

– Janin tulo päätoimiseksi valmennuspäälliköksi ja valmentajaksi nostaa seuran taas seuraavalle tasolle. Pystymme paremmin lunastamaan lupauksemme, jonka mukaan seurassamme välitetään jokaisesta. Valmennuspäälliköiden keskeisin tehtävä on tukea joukkueiden valmentajia arjen työssä. Arkeen kuuluu seuran oman valmennuslinjan kouluttamista, harjoitusten tutoroimista sekä muutoinkin valmentajien tukemista. Jani toimii vahvasti arvojemme mukaisesti sekä osaa toteuttaa valmennuslinjaamme erinomaisesti. Siksi Janin valinta sekä haastejoukkueiden valmennuspäällikön että valmentajan tehtäviin oli helppo, toteaa seuran tekninen johtaja Vesa Mäki.

Mäenpää täydentää Interin junioripuolen vahvaa ja osaavaa valmennustiimiä. Parviaisen ja Mäenpään lisäksi mukana ovat päätoimiset valmentajat Erol Ates (talenttivalmennus) ja Jussi Nuorela, puolipäiväiset valmentajat Jari-Pekka Malinen (fyysinen valmennus) ja Onni Sillanpää (maalivahtivalmennus) sekä oto-talenttivalmentaja Ari Nyman. Myös mm. edustusjoukkueen fysiikkavalmentaja Michel Bellver ja maalivahtivalmentaja Jani Meriläinen osallistuvat junioripuolen valmennukseen. Lisäksi päävalmentaja Jose Riveiro ja valmentaja Sergio Almenara ovat mukana koko seuran sisäisessä valmentajakoulutuksessa. Edellisten lisäksi seurassa toimii iso ja tärkeä joukko eri ikäkausijoukkueiden valmentajia. Kokonaisvastuu seuran valmennuslinjasta ja metodista on teknisellä johtajalla Vesa Mäellä.