15.2.2021

Heinonen, Kantola, Yrjas ja Valavaara mukaan maajoukkueleireille

Jan Heinonen on nimetty mukaan U19-maajoukkueleirille. (Kuva: Tero Wester)

 

U18- ja U19-maajoukkueet leireilevät Eerikkilässä peräkkäin ensi viikolla. Interistä leireille mukaan on nimetty Jan Heinonen, Roope Kantola, Jasper Yrjas sekä Aron Valavaara.

Edustusjoukkueen puolustaja Jan Heinonen sekä keskikenttäpelaaja Roope Kantola on valittu mukaan U19-maajoukkueeseen, joka leireilee Eerikkilän urheiluopistolla 22.-25. helmikuuta. EM-karsintaturnaukseen valmistautuva U19-joukkue kohtaa leirinsä aikana harjoitusotteluissa ensin keskiviikkona Ykkösen EIF:n ja torstaina 25.2. FC Interin edustusjoukkueen. Kyseessä on joukkueen viimeinen maajoukkueleiri ennen maaliskuussa alkavaa EM-karsintaturnausta, jossa Suomi pelaa Belgiaa, Espanjaa sekä Färsaaria vastaan.

U18-pojat (2003 ja myöhemmin syntyneet) leireilevät Eerikkilässä heti U19-joukkueen jälkeen, 25.-27. helmikuuta. Interistä mukaan on nimetty 2003-syntyneet Jasper Yrjas ja Aron Valavaara, jotka molemmat ovat olleet alkuvuonna Interin edustusjoukkueen mukana. Valavaara teki edustusjoukkuedebyyttinsä wingbackina tammikuussa Atlantista vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Hyökkääjänä pelaava Yrjas puolestaan nähtiin kentällä myös Suomen Cupissa Honkaa vastaan.

U18-pojat pelaa leirin päätöspäivänä sisäisen harjoitusottelun. Päävalmentaja Peter Lundberg odottaa pelaajien näkemistä tositoimissa myös omin silmin – osa heistä on nähty ja nähtäneen seurajoukkueissaan myös Suomen Cupin otteluissa.

– Muutama pelaaja pääsi pelaamaan cupia jo avauskierroksella. Toivottavasti he saavat jatkossakin vastuuta seuroissaan, ja toivon, että muutama muukin saa mahdollisuuksia. Cupin ottelut ovat nuorille pelaajille tärkeitä juttuja, Lundberg sanoo.

(päivitetty 18.2.2021: Lisätty Roope Kantolan mukaan nimeäminen U19-maajoukkueleirille)

Lue lisää Palloliiton sivuilta:

U19-pojat nimetty helmikuun maajoukkueleirille

U18-pojat nimetty helmikuun lopun maajoukkueleirille