9.11.2018

Interissä SK- ja OK-pelajien peluutus Veikkausliigan kärkiluokkaa

FC Interin asema vahvana kasvattajaseurana näkyi jälleen päättyneellä Veikkausliigakaudella. Suomen Palloliiton tilastojen mukaan Inter peluutti Veikkausliigaseuroista toiseksi eniten sekä OK- että SK-pelaajia.

SK-pelaajaksi määritellään pelaaja, joka on ollut rekisteröityneenä suomalaiseen seuraan yhteensä vähintään kolmen vuoden ajan 12-21 –vuotiaana. OK-pelaajaksi puolestaan määritellään pelaaja, joka on ollut rekisteröityneenä edustamaansa seuraan – tai sen junioritoiminnasta vastaavaan yhteistyöseuraan – yhteensä vähintään kolmen vuoden ajan 12-21 -vuotiaana.

Suomessa kasvatettujen eli SK-pelaajien osuus oli Veikkausliigassa suurin Ilveksessä, jonka peliminuuteista 86,5 % meni SK-pelaajille. FC Interin 81,7 % oli liigan toiseksi paras lukema tarkoittaen suunnilleen yhdeksää Suomessa kasvatettua pelaajaa kentällä koko ajan.

Suomessa kasvatetuista pelaajista kunkin seuran omien kasvattien lukema oli suurin Veikkausliigasta pudonneella TPS:lla, jolla OK-pelaajien osuus oli 41,2 % peliajasta. FC Inter oli liigan toiseksi paras myös OK-kategoriassa 37,4 % osuudella peliajasta. Näin ollen molemmilla turkulaisseuroilla oli keskimäärin hieman yli neljä omassa seurassa kasvatettua pelaajaa kentällä läpi kauden.