26.4.2021

Interin uudella tyttötoiminnalla tähdätään pysyvään toimintaan

Interin tyttöjalkapallotoiminta on pyörähtänyt käyntiin iloisissa tunnelmissa. Ensimmäisessä harjoitusryhmässä on mukana jo liki 30 tyttöä. Mukaan toimintaan mahtuu vielä.

Tyttöjä toivotaan ja houkutellaan mukaan Inter-perheeseen suunnitelmallisesti. Toimintaa on lanseerattu UEFA:n kanssa yhteistyössä toteutettavan Playmakers-ohjelman avulla. Ohjelman tavoitteena on tarjota 5-8-vuotiaille lapsille ensiaskel jalkapallon parissa. Harjoitukset on rakennettu lasten näkökulmasta tarinankerronnan keinoin yhdessä UEFA:n kumppanin Disneyn kanssa.

– Toiminnassa siis hyödynnetään leikin- ja sadunomaisia keinoja, meillä Frozen-elokuvien teeman mukaisesti. Treenien välillä on esimerkiksi kotitehtäviä, joista on tykätty kovasti, kertoo uuden tyttöryhmän valmennuksesta vastaava Marjut Finska-Bezerra.

Palloliiton strategiatyön yhtenä visiona on, että jalkapallosta tulee suosituin harrastus tytöille ja naisille vuoteen 2027 mennessä. Tällä hetkellä Suomen jalkapallon 136 051 lisenssipelaajasta tyttöjä ja naisia on vain 24 %.

– Meidän suhdeluku vielä kalpenee tämänkin rinnalla, mutta takamatkalta on hyvä kiriä ohi, naurahtaa junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen.

Interissä tyttötoiminnan aloittaminen ja kehittäminen on yksi tärkeimmistä junioritoiminnan tavoitteista. Pyrkimyksenä on perustaa pysyvät tyttöjoukkueet.

– Jotta tyttötoiminta saadaan suunnitelmien mukaisesti vakiinnutettua, uusien tyttöpelaajien ohella yhtä tärkeää on houkutella mukaan innokkaita ja osaavia naisvalmentajia. Onkin ollut hieno huomata, että olemme tässä onnistuneet. Nyt mukana on kuusi uutta ja kaksi jo viime syksyn perhefutiksesta tuttua naisohjaajaa, joten jatkon kannalta näyttää lupaavalta, Hulkkonen iloitsee.

 

Palautekyselyn antia:

  • ”Hauskaa oli ja ensi lauantain treenejä odotellaan jo, joten sanoisin että kokonaisuus oli onnistunut.”
  • ”Lapsi oli todella iloinen. Kertoi olleen kivaa ja mukavat aikuiset.”
  • ”Kotitehtävät, joita saadaan harjoitusten päätteeksi mukaan kotiin, ovat tosi kiva juttu!”
  • ”Lapsi tykkäsi Frozen-teemasta kovasti, arvostamme mukaan saatuja askartelupapereita.”
  • ”Treenit olivat hyvin ja osaavasti vedetyt.”

Mukaan tyttötoimintaan mahtuu vielä! Ilmoittautuminen on auki vapun yli 4.5. asti.

Ilmoittaudu tästä

Lue lisää Playmakers-ohjelmasta