21.10.2022

Interin tyttötoiminta laajenee – uusi joukkue 2016 ja 2017 syntyneille

(Kuva: Pia Kankare)

Interissä tyttöjen jalkapallotoiminta pyörähti käyntiin vasta reilu vuosi sitten. Toiminta on käynnistynyt niin vauhdikkaasti, että nyt ollaan jo aloittamassa uuden ikäkausijoukkueen harjoituksia. Lisäksi tyttötoimintaan haetaan lisää innokkaita valmentajia. Myös tyttöjen johtamisen kehittämisessä on onnistuttu suunnitellusti.

Tyttötoimintaa on Interissä vauhditettu OKM:n seuratuen avulla. Rapinoe pelaa pian meillä! – hankkeen tähtäimessä on, että tyttötoiminta nousee seurassa vähintään samalle tasolle kuin poikien jalkapallotoiminta. Tavoite ei ensikokemusten perusteella vaikuta ollenkaan epärealistiselta.

–On ollut mahtava seurata Interin historian ensimmäisen tyttöjoukkueen meininkiä! Yhteishenki on ollut alusta asti esimerkillistä. Tytöt tsemppaavat toisiaan pelimenestyksistä huolimatta ja kaikista pidetään hyvää huolta, iloitsee junioritoiminnan palvelupäällikkö ja hankkeen vastuuhenkilö Eveliina Hulkkonen.

Interin hanke on saanut nimensä kuuluisan yhdysvaltalaisen jalkapalloilija Megan Rapinoen mukaan, joka on osoittanut pelikenttien lisäksi johtajuutta rohkealla tavalla myös julkisessa keskustelussa. Uudessa tyttötoiminnassa hyödynnetäänkin Interissä kehitettyä Kapteenikoulu-konseptia. Siinä huomiota kiinnitetään lasten johtamistaitojen kehittämiseen.

Vaikka varsinaista kapteenia ei 7-vuotiaiden tyttöjen joukkueessa virallisesti vielä ole valittukaan, ovat tytöt oma-aloitteisesti valinneet keskuudestaan kapteenin ja varakapteenit.

–Kapteenistomme on jo ansainnut muiden luottamuksen ja kannuksensa. Kapteenimme johtaa oikeasti joukkuettamme eikä arastele yhtään käydä keskustelua pelinohjaajan tai vaikkapa vastustajan valmentajan kanssa, kertoo joukkueenjohtaja Minna Räihä ylpeänä.

Nykyisen tyttöjoukkueen rinnalle ollaan perustamassa uutta 2016 ja 2017 syntyneiden tyttöjen joukkuetta. Uuden joukkueen toiminta potkaistaan käyntiin Impivaaran jalkapallohallilla maanantaina 31.10. klo 17.45–19. Sitä seuraavat kolme harjoitustapahtumaa ovat Impivaaran jalkapallohallissa la 5.11. klo 12.45–14, ma 7.11. klo 17.45–19 ja la 12.11. klo 12.45–14. Paikalle voi tulla tutustumaan, sillä kahden viikon ajan voi maksutta kokeilla ja harkita liittymistä varsinaiseen joukkuetoimintaan.

–Toivotan kaikki uudet tytöt lämpimästi tervetulleiksi mukaan! Meillä on ollut todella toimiva, turvallinen ja aitoa pelaamisen iloa tihkuva toimintaympäristö. Ei ole yhtään haitannut, vaikka välillä hävitään rutkastikin – sitten on iloittu vaikkapa yhdestä ainoasta maalista. Seuran vanhan sloganin ”Enemmän yhdessä” henki toteutuu käytännössä meidän tyttöjoukkueessamme, kiteyttää joukkueenjohtaja Minna Räihä.

Interiin rekrytoidaan pelaajien ohella myös tyttöjoukkueiden valmentajia. Seura tarjoaa oman valmentajapolun eli ammattimaisen tuen ja maksuttomat valmentajakoulutukset uusille valmentajille.

–Meillä on jo hyvä ja kunnianhimoinen porukka valmentajia mukana, mutta lisää toivotaan. Mikäli haluat olla mukana aivan uuden tyttötoiminnan käynnistämisessä hienossa seurassa, ole yhteydessä seuraan tai suoraan vastuuvalmentaja Jasmin Kariin, vinkkaa junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen.

Lisätiedot: vastuuvalmentaja Jasmin Kari, jasmin.kari@fcinter.fi, p. 0440 981 711