23.7.2019

Interin reservit haastaa SoVon kuukauden pelissä

 

(Kuva: Risto Nummela)

Inter jatkaa otteluitaan kolmosessa tiiviillä ottelutahdilla. Neljä päivää syyskierroksen avauksen jälkeen sinimusta jengi isännöi Someron Voimaa keskiviikkona kello 19.00 Urheilupuiston yläkentällä.

A-nuoret puolestaan pelaavat syyskierroksen avausottelun Kupittaa 5:llä Janakkalaa vastaan, torstaina kello 19.15.

Inter on ollut takeltelevan alun jälkeen hurjassa iskussa. Peli on silminnähden kehittynyt roimasti. Valmentajakaksikko Erol Ates ja Jani Mäenpää puhuu koko ajan prosessista, jota viedään askel askelelta eteenpäin. Joukkueen kapteenistoon kuuluva maalivahti Onni Sillanpää kertoo niin paljon puhutusta prosessista.

– Tapamme pelata ja harjoitella on ollut lähes kaikille meistä jotain ihan uutta ja vaikeaa. Emme ole opetelleet näitä asioita koskaan meidän pitkällä junioripolulla ja nyt yhtäkkiä meitä ohjataan kädestä pitäen, miten meidän kuuluu toimia ja ajatella. Onhan se ollut raskasta ja rasittavaa, meiltä vaaditaan nimenomaan paljon ajattelua siitä, miksi ja miten asioita tehdään, Sillanpää selittää.

Tulokset ovat joka tapauksessa puhuneet puolestaan, peli on kaiken lisäksi ollut ajoittain hivelevän kaunista.

– Hienoa on ollut huomata, että pelitapamme tuo tulosta ja pelimme on kehittynyt. Me pelaajat olemme sitoutuneet tähän ja uskomme tähän tapaan. Kentällä ajatellaan koko ajan liikkeitä ja suuntia ja tuetaan toinen toistamme. Maalivahtina pelin avaaminen on helpottunut suuresti, kun kavereilta tulee taukoamatta tukea. Olemme tajunneet, että tämä tapa voi kehittää ja viedä meidät hyvinkin pitkälle, Sillanpää jakaa kiitosta niin pelitavalle kuin joukkuekavereilleen.

Avauskierrosten jälkeen moni oli jo valmis teilaamaan koko reservijoukkueen. Nyt useitten huulilta voi lukea ajatukset sarjanoususta.

– Tämä joukkue pystyy paljoon. Me etenemme ottelu kerrallaan ja keskitymme aina seuraavaan peliin. Tärkeää on, että emme mukavoidu likaa tulosten parannuttua, sillä jos niin teemme, pelimme tulee siitä kärsimään ja varmasti tulee takkiin. Kieltämättä viime aikoina mieleen on hiipinyt ajatus, että voisimme jopa nousta. Mutta se on asia, joka tapahtuu sitten kun aika siihen on kypsä, Sillanpää järkeilee.

Keskiviikkona vastaan tulee sarjassa kuudentena, kuusi pistettä Interin perässä majaileva Someron Voima. SoVo päätti kevätkierroksen Ahvenanmaalla pelaten 1-1 JIK:ta vastaan. Syyskierroksen somerolaiset avasivat niin ikään saarella voittamalla vahvan FC Ålandin 1-0. Maalista vastasi John George Digha, joka on maalannut sarjassa jo 11 kertaa, toiseksi eniten tämän kauden kolmosessa. Inter puolestaan päätti kevätkierroksen suurinumeroisiin voittoihin ja syyskierros vieraissa JIK:ta vastaan avattiin vakuuttavalla 5-2 voitolla.

Keväällä Somerolla SoVo voitti Interin viime hetken erikoistilannemaalilla 1-0, John George Dighan maalatessa. Sitä ennen peli oli ollut Interin hallinnassa.

– SoVo on vahva fyysinen joukkue. Heidän erikoistilannepelaamisensa on vaarallista, niissä saamme olla erityisen varuillamme. Keväälläkin he rokottivat meitä erikoistilanteesta. Me olemme nuori, hyvin treenannut, urheilullinen joukkue ja me pystymme tämänkin ottelun voittamaan. Me jaksamme varmasti juosta, vaikka hellettä olisikin luvassa, Onni Sillanpää lupaa.