29.5.2019

Interin reservijoukkue tulessa taas, kahdella rintamalla

(Kuva: Risto Nummela)

Tiivis ottelutahti jatkuu Interin reservijoukkueella. Edellinen pelikierros pelattiin sunnuntaina ja jo keskiviikkona Inter on tositoimissa kolmosen vierasottelussa ÅIFK:ta vastaan. A-nuorten ykkösessä Inter kohtaa Hakan torstaina Kupittaalla.

Kolmosen ottelu tasapelikone ÅIFK:ta vastaan pelataan Yläkentällä kello 18 alkaen. ÅIFK on sarjataulukossa kolme pistettä Interin edellä pelattuaan yhden ottelun Interiä enemmän. Kahdeksasta ottelustaan ÅIFK on voittanut kahdesti, hävinnyt kerran ja pelannut viidesti tasan. Tasapeleistä neljä on päättynyt lukemiin 0-0.

ÅIFK:n pelit ovat olleet hyvin maaliköyhiä. Kahdeksan kierroksen jälkeen joukkueen maaliero on 4-3 ja pistesaldo 11 pistettä. Joukkueen taustoissa vaikuttaa vahvan Inter-taustan omaavat päävalmentaja Jami Wallenius ja maalivahtien sparraaja Magnus Bahne. Näille herroille puolustuspelaaminen on tuttua. Edellisessä pelissä IFK tasasi pisteet 0-0 tuloksella SoVon vieraana.

Inter otti sunnuntain ottelussa helpottavan ja ansaitun 3-1 voiton Salon Wilppaasta, vaikka joukkue ei valmentaja Erol Atesin mukaan parhaaseen peliinsä yltänytkään. Nyt Interillä on voitolla tilaisuus nousta sarjataulukossa IFK:n rinnalle tasapisteisiin ja pyyhältää ohi jos ottelu voitetaan vähintään kahdella maalilla. Interin saldo seitsemän pelatun ottelun jälkeen on 8 pistettä ja maaliero on 13-16.

Mielenkiinnon kohteena onkin, pystyykö Inter vapautuneeseen omaan peliinsä tiukasti puolustavaa ÅIFK:ta vastaan.

A-nuorten Ykkösen peli pelataan torstaina Kupittaa 6:lla kello 15.15 alkaen. Interin vastustajana on sarjan kolmonen Haka. Valkeakoskelaiset ovat kuudesta ottelustaan voittaneet viisi ja hävinneet kerran. Pisteitä vierailla on 15, maalieron ollessa 26-11. Inter on sarjassa noussut sijalle viisi, kolmella voitolla, yhdellä tasapelillä ja kahdella tappiolla. Pisteitä on saalistettu 10 ja maaliero on 14-6. Voitolla Inter saisi hyvän tuntuman sarjan kärkinelikkoon. Siinä on porkkanaa nuorelle Inter-ryhmälle, jolla on alla makea 3-0 voitto viime kierroksen vieraspelistä.