Interin reserveille A:ssa murskavoitto, Kolmosen kärkiottelussa tasapeli

Interin reservijoukkue oli kuluneella viikolla tulessa niin A-nuorten ykkösessä kuin Länsi-Suomen kolmosessakin.

A-nuoret vierailivat tiistaina Maskussa ja joukkue olikin terävällä pelituulella. 6-0 taukojohto muuttui 10-0 lopputulokseksi. Maalintekijöinä Interistä kunnostautuivat Jaakko Liukkonen neljällä osumalla, Rei Hoda kolmesti ja maalin mieheen tekivät Kristian Palanen, Joel Hirvensalo sekä Juho Liukkonen.

-Pelasimme 90 minuuttia hyvää peliä, pojat tekivät mitä olimme sopineet. Liike oli hyvää, prässäsimme hyvin ja teimme paikoista maaleja. Nyt tuli se kauan peräänkuulutettu ehjä 90-minuuttinen, Jani Mäenpää iloitsi.

Lauantaina iltapäivällä Interillä oli Kolmosessa mahdollisuudet nousta sarjajohtoon kun vastustajaksi saapui tasapisteissä Interin kanssa ollut FC Åland. Kärkiottelu alkoi heti hyvällä tempolla ja kotikannattajien iloksi Inter asettui välittömästi kuskin paikalle.

Jo ottelun 9. minuutilla Inter siirtyi 1-0 johtoon. Emil Peltonen sai hyvän pystysyötön keskikentältä, muttei laukonut, vaan syötti nätisti rangaistusalueen rajoilta boksiin sisään Matias Lahden juoksulinjalle. Matias ei namupaikasta erehtynyt vaan viimeisteli varmasti takanurkkaan.

Maalin jälkeen FC Åland nosti prässiään aggressiivisesti ja Interin pelinrakentelu muuttui vaikeaksi. Isännät joutuivat viljelemään huomattavan paljon pitkiä avauksia, jotka usein olivat epätarkkoja, lyhytsyöttöpelin toimiessa vain ajoittain. Lyhytsyöttöpelin toimiessa isännät aiheuttivat jatkuvasti päänvaivaa Ålandin puolustukselle.

21. minuutilla FC Åland pääsi kuittaamaan lukemat 1-1, onnenkantamoisella. Interin puolustus epäonnistui keskityspallon purussa ja peliväline putosi suoraan Rezgar Amanin jalkaan. Amani sutaisi jalallaan ja pallo vieri tolpan juurta nuoleskellen maaliin.

– Maaliimme asti veimme peliä, mutta sen jälkeen emme oikein toimineet sovitusti. Tiesimme, että voitolla siirrymme sarjan johtoon. Alitajunnassa se taisi ruveta kummittelemaan, emme ole vielä henkisesti riittävän vahvoja. Sitten tuli hetkellinen nukahdus ja vastustaja teki maalin, Erol Ates kertasi avausjakson tapahtumia.

Vielä jakson loppuhetkillä Inter maalasi toistamiseen, Jan Heinosen rynnättyä maalivahdin vaparitorjunnasta kimmonneeseen palloon, siirtäen sen maaliin. Maali hylättiin Heinosen oltua paitsioasemassa.

– Se oli harjoiteltu kuvio, joka toimi oikein hyvin. Ikävää että se oli paitsio, Erol Ates harmitteli.

Toisella puoliajalla Inter oli aloitteellisempi joukkue. Kentälle vaihdetut Mohammed Al-Bermanei ja Hushyar Aftab toivat tuoretta juoksuvoimaa laidoille. FC Åland ei hätkähtänyt vaan puolusti tarkasti ja vahvoin ottein. Inter yritti vimmatusti mutta vieraat pitivät isäntänsä loitolla omalta maaliltaan. FC Åland ei saanut omalta osaltaan maalipaikkoja aikaiseksi. Interin yritykset jäivät puolitiehen.

Pariin otteeseen jakson puolivälissä voiton avaimet olivat käsissä. Hushyar Aftab luikerteli laidaltaan lähietäisyydelle, mutta pienestä kulmasta lauottu kova veto jäi liian matalaksi ja maalivahti torjui. Seuranneesta kulmapotkusta Kasperi Nevä puski vihaisesti kohti alanurkkaa, mutta niin vain saarelaispuolustuksen ihmeloikka pelasti vieraat takaiskulta.

Loppua kohden pelin taso laski ja kentällä alkoi näkyä jonkin verran väsymyksen mukanaan tuomaa viivyttelyä ja tuittuilua. Täysin ilman kolhujakaan ei selvitty. Varsinkin vieraiden otteista näki että tasapelipisteeseen oltiin tyytyväisiä.

– Toisella puoliajalla 30 minuuttia oli hyvää peliä ja meillä kontrollissa. Me saimme lähinnä puolittaisia maalipaikkoja, vastustaja pysyi hyvin pallon alla, joka teki murtautumisemme vaikeaksi. Ottelun loppu oli sekavaa. Viimeinen silaus jäi puuttumaan mutta saimme sentään pisteen. Kaikki on yhä itsestämme kiinni, Erol Ates totesi.

Sarjan kärki jatkuu tasaisena, viisi parasta joukkuetta ovat kahden pisteen sisällä. Inter on neljäntenä, Peimarin johtaessa.

Kolmosessa Inter kohtaa seuraavaksi vieraissa sarjakolmosen PIF:n perjantaina 9.8. ja kotona keskiviikkona 14.8. sarjakakkosen Maskun. Kumpikin joukkue on tällä hetkellä pisteen edellä Interiä sarjataulukossa.

A-nuorten ykkösessä Inter pelaa tiistaina 6.8. FC Jazzia vastaan. Ottelu alkaa kello 18.15 Kupittaa 6:lla.