14.8.2018

Interin puolustuslinja on täyttä rautaa tällä hetkellä

FC Inter on saanut alkukauden vaikeuksien jälkeen puolustuspelaamisen kuntoon. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat nollapelit neljässä viimeisessä Veikkausliigan ottelussa.

Puolustuslinjan takana maalivahti Jere Koponen on ollut luonnollisesti nollaputken takuumies, mutta hän jakaa kiitosta koko joukkueelle.

– Täytyy nostaa hattua meidän kenttäpelaajille, että niin hyvin puolustetaan. Meille on tällä hetkellä tosi vaikea tehdä maaleja. Ne harvat tilanteet mitä tulee, niin sitten selvitetään, kehuu Koponen.

Koponen tietää, miksi joukkueen puolustuspelaaminen toimii viime otteluissa nähdyillä tavalla.

– Meillä on roolitus paremmin kuosissa, mitä alkukaudesta ei ollut. Nyt meiltä vaaditaan myös se, että jokainen pelaaja hyökkäyspäästä asti osallistuu puolustuspelaamiseen. Jokainen pelaajista ymmärtää tällä hetkellä kollektiivin merkityksen, valottaa Koponen.

Tällä kaudella kymmenen Veikkausliigaottelua pelannut Koponen uhkuu itseluottamusta, jota onnistumiset ovat hänelle tuoneet.

– Maalilla on tällä hetkellä todella kiva pelata, kun joukkueen peli toimii hyvin. Maalivahtipeli on kuitenkin muutakin kuin sitä torjumista. Kommunikointi ja yhteistyö koko puolustuksen kanssa toimii tällä hetkellä tosi hyvin. Todella kovalla itseluottamuksella koko joukkue ja minä pelaamme tällä hetkellä, toteaa Koponen.

Koposen mukaan Interin tavoite on pelata loppukaudella jopa mitaleista. Tavoitetta voi pitää mollivoittoisesti sujuneen alkukauden jälkeen pienoisena ihmeenä.

– Viimeiset ottelut nostivat meidät mitaleista taistelevien joukkueiden kantaan. Nyt meidän pitää jatkaa hyvää virettä ja mennä heidän ohi. Siinä on meille tavoitetta loppukaudeksi, päättää Koponen.

Inter-kasvatti Jere Koponen on pelannut uransa aikana kaikkiaan 34 Veikkausliigaottelua.