23.2.2018

Interin pre-season puolivälissä

FC Interin pre-season, eli harjoituskausi huhtikuun alussa alkavaan Veikkausliigaan on puolessa välissä. Harjoittelun jo joulukuussa aloittaneen joukkueen valmistautuminen kauteen on sujunut päävalmentaja Fabrizio Piccaretan mukaan hyvin.

– Harjoituskausi on sujunut meiltä täysin suunnitelmien mukaan. Nyt jälkeenpäin voidaan sanoa myös, että kahden viikon harjoitusjakso joulukuussa oli hyvä ratkaisu. Joukkue on nyt paremmassa kunnossa ja olemme myös onnistuneet välttämään lihasvammat kokonaan, iloitsee Piccareta.

Inter on edennyt harjoittelun suhteen maltillisemmin kuin vuosi sitten. Inter-luotsi jakaa tästä kiitosta fysiikkavalmentaja Simone Lucchesille ja fysioterapeutti Eduardo Rodriguezille.

– Simone ja Edu ovat tehneet erinomaista työtä yhdessä. He seuraavat pelaajien rasituksen ja levon suhdetta sekä myös heidän ruokavaliotaan. Tämän ansioista minä olen voinut taas vastaavasti vaatia täyden suorituksen pelaajilta, sanoo Piccareta.

Jos Inter on pystynyt välttämään lihasvammat, niin Varsinais-Suomessa jylläävän flunssa-aallon edessä joukkue on ollut aseeton. Kuumeen kourissa on ollut pahimmilla yhtä aikaa yhdeksän pelaajaa.

– Jos olemme pystyneet välttämään lihasvammat, niin oman haasteen meidän toimintaan on tuonut flunssa-aalto, joka on kaatanut petiin lähes koko joukkueen. Sairastelut ovat olleet ainoa ongelma meillä toistaiseksi, toteaa Piccareta.

Interin joukkue on uusiutunut tälle kaudelle melkoisesti. Piccaretan mukaan uuden rakentamisessa on aina omat haasteensa, eikä kaikki asiat suju aina niin kuin haluaisi. Italialainen on kuitenkin tyytyväinen joukkueen tilaan tällä hetkellä.

– Joukkueen rakennus kautta varten on hyvässä vauhdissa. Uudet pelaajat ovat sopeutuneet ryhmään hyvin. Varsinkin täällä pitkään pelanneet pelaajat ovat olleet tässä tärkeässä osassa, kiittelee Inter-luotsi.

Piccaretan mukaan joukkuehenki tämän kauden ryhmässä on vahva. Tästä on hänen mukaansa varmuudella hyötyä tulevalla kaudella.

– Joukkuehenki tämän vuoden ryhmässä on todella tiivis ja yhtenäinen. Tämä näkyy päivittäisessä tekemisessä ja otteluissa, joissa olemme pelanneet. Vaatimustaso ryhmän jokaista jäsentä kohtaan joukkueen sisällä on kova ja se tekee ryhmästä todella yhtenäisen tällä hetkellä. Uskon, että yhtenäisyys tulee olemaan meidän vahvuus ensi kaudella, luottaa Piccareta.

Interin pre-seasonin toiseen puolikkaaseen kuuluu matka Serie A-seura Genoa CFC:n vieraaksi maaliskuussa. Tuo ottelu ja sen ympärille sijoittuva harjoitusleiri lisäävät Piccaretan mukaan vielä joukkueen yhtenäisyyttä.

– Kiitos tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta kuulee meidän seurajohdolle. Odotan tuota matkaa innolla. Uskon, että se vie joukkuetta vielä yhtenäisemmäksi. Nyt meidän kaikkien joukkueessa pitää löydä 100% likoon, jotta saavutamme siltä tuloksen, mistä voimme olla ylpeitä, sanoo Piccareta.

Ennen Italian-leiriä Interillä on vielä ohjelmassa kaksi Suomen Cupin alkulohkon ottelua, joissa se kohtaa Klubi 04:n ja Honka Akatemian.

– Nämä ovat meille tärkeitä otteluita, joihin keskitymme ensin. Niissä on panoksena suora paikka puolivälieriin, joka on ensisijainen tavoitteemme seuraavaksi, päättää Piccareta.