21.5.2018

Interin Powerchair-joukkue Mestarien liigaan

Kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruuden huhtikuussa voittanut FC Inter Powerchair joukkue osallistuu lokakuussa lajin Mestareiden liigan lopputurnaukseen. Champions cup on sähköpyörätuolijalkapallon Mestarien liiga, mihin voi osallistua FIPFA:n eurooppalaisten jäsenmaiden mestarit. Lajin suurimmilla mailla on kilpailuun kaksi edustuspaikkaa.

Champions cup järjestetään joka toinen vuosi, tänä vuonna osallistujia on kuudesta eri maasta: Ranska (2), Englanti (2), Irlanti (2), Tanska (2), Sveitsi ja Suomi.

Tanskan Houssa järjestettävän lopputurnauksen lohkojako arvottiin keskiviikkona Lyonissa pelatun Eurooppa Liigan loppuottelun yhteydessä. Interin kanssa samaan lohkoon päätyivät Ballerup Skovlunde (Tanska), Aspire (Englanti), Grafteaux (Ranska) ja Midlands United (Irlanti).

Tanskassa lokakuussa järjestettävä Champions cup on viides. Auch Ranskasta on hallitseva mestari. Auch voitti West Bromwich Albionin finaalissa 2016. Aikaisemmat Champions cup turnaukset on järjestetty Englannissa, kaksi kertaa Ranskassa ja nyt toinen kerta Tanskassa.

Interin sähkärifutiksen valmentaja Erik Lundellin mukaan turnaus tulee olemaan joukkueelle ikimuistoinen kokemus.

– Meidän pelaajat pääsevät mittaamaan taitonsa Euroopan parhaita pelaajia ja joukkueita vastaan. Se on mahtava mahdollisuus myös oppia. Pelaamalla kokeneita joukkueita vastaan opimme varmasti. Turnauksesta tulee ihan huikea kokemus FC Interin sähkärifutaajille. Se tuo arvokasta kokemusta kovatasoisista otteluista. Tämänlaiset ottelut auttavat meitä joukkueena saavuttamaan seuraava taso pelillisesti. Pelaajat tulevat kasvamaan jalkapallon pelaajina sekä saamaan arvokasta yhteisöllisyyden tuntua yli seura- ja maarajojen, kertoo Lundell.

Samaan hengenvetoon Lundell toteaa Tanskan turnauksen olevan iso asia koko suomalaiselle sähkärifutikselle.

– Tuleva turnaus on iso asia koko lajille Suomessa. Se että suomalainen seurajoukkue pääsee mukaan kansainväliseen huipputurnaukseen sähköpyörätuolijalkapallossa ensimmäistä kertaa, on hieno asia. Toivon, että se toisi näkyvyyttä ja lisäisi lajin kiinnostavuutta, pohtii Lundell.

Inter on dominoinut lajia Suomen kentillä koko viime vuodet. Mestarien liigan otteluissa Interin nuori joukkue joutuu uusien haasteiden eteen.

– Pitää muistaa, että laji on erittäin nuori Suomessa verrattuna muihin osallistujamaihin. Toiseksi FC Interin joukkue on iällisesti todella nuori muihin verrattuna. Me pelaamme aikuisia vastaan, jotka ovat harjoitelleet ja pelanneet lajia monikertaisesti meihin verrattuna. Eittämättä siinä on tasoero, mutta usko ja luottamus meidän pelaajiin ja tekemiseen on kova. Tulemme tekemään parhaamme ottelu kerrallaan, niin katsotaan mihin se riittää. Lähdemme turnaukseen avoimin mielin edustamaan sinimustia värejä, päättää Lundell.