8.9.2020

Interin läksyparkki auttaa opiskelun ja urheilun yhdistämisessä

 

Inter käynnistää syyslukukauden alkaessa oman läksyparkkitoiminnan junioripelaajilleen. Osana Turun kaupungin tukemaa Interin kummituki -hanketta tarjotaan läksyapua ja ohjattua läksyjentekoaikaa niitä tarvitseville pelaajille.

Läksyparkkitoiminta käynnistyy syyskuun aikana. Jotta palvelusta saadaan mahdollisimman mielekäs ja toimiva, seuran jäsenille on avattu kysely, jossa kartoitetaan tarkemmin palvelun tarvetta ja haetaan ideoita sen toteuttamiseen.

Koska Interissä pelaajista noin kolmasosalla on maahanmuuttajatausta, läksyparkissa kiinnitetään erityistä huomiota kielellistä apua tarvitseviin pelaajiin. Tarjolla on esimerkiksi tulkkausapua tehtävien tekemiseen, mikäli pelaajan äidinkieli on muu kuin suomen kieli.

–Suunnitelupalaverissa totesimme omaksikin iloiseksi yllätykseksemme, että meillä on seurassa monipuolinen kulttuuri- ja kielipääoma. Valmentajistamme ja vanhemmista pelaajista – jotka ovat myös käytettävissä läksyapuna – eri kielten osaajia löytyi suomen ja ruotsin lisäksi ainakin arabian, turkin, kurdin, ranskan ja portugalin kielistä, iloitsee junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen.

Interin kummituki-hanke on osa Turun kaupungin tukemaa toimintaa, jolla tuotetaan ratkaisuja koronapandemian poikkeusolojen jälkihoitoon. Kaupungin keväisessä ideakilpailussa menestynyt Interin hanke suuntaa tukea erityisesti maahanmuuttajataustaisille pelaajille ja perheille. Ajatus on, että mitä matalammalla kynnyksellä ja luontevammin apua saa osana vaikkapa seuratoimintaa, sen helpompi eteen tulevia pulmia on ratkoa.

Läksyparkkiin voikin tulla tekemään rauhallisessa ympäristössä ja tuettuna läksyjä, mutta myös keskustelemaan turvallisen aikuisen kanssa, mikäli kokee tarvitsevansa juttukumppania vaikkapa urheilun ja koulunkäynnin yhdistämiseen tai muihin asioihin.

Toiminnan alkamisesta tiedotetaan tarkemmin seuran sisällä lähiaikoina.

 

Vastaa läksyparkkikyselyyn: https://www.lyyti.fi/questions/dcbfdcf012


Lisätietoja: junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen, eveliina.hulkkonen@fcinter.fi

Lue lisää Interin kummituki -hankkeesta: https://fcinter.fi/interin-kummituki-ratkoo-poikkeusolojen-jalkipulmia-turun-kaupungin-ideakilpailun-rahoituksella/