9.3.2022

Interin kehittämisristeily kokosi vapaaehtoistoimijat pitkästä aikaa yhteen

(Kuva: Nina Forsten-Lindman)

Interin perinteiset vapaaehtoistoimijoiden kehittämisristeilyt ovat parina viime vuotena jääneet koronapandemian takia väliin. Viime sunnuntaina 6.3. Viking Linellä järjestetty kehittämisristeily kokosi kuitenkin jälleen laajan joukon seuratoimijoita yhteisen pöydän ääreen.

Kehittämisristeilylle osallistui tänä vuonna valmentajien ja joukkueenjohtajien lisäksi myös joukkueiden taloudenhoitajia ja huoltajia, edustuksen henkilökuntaa, hallituksen jäseniä ja muita pitkäaikaisia seuratoimijoita – kaiken kaikkiaan reilu nelisenkymmentä osallistujaa.

–Mukana oli todella monipuolinen edustus seurasta. Eri rooleissa toimivien kesken keskustelu olikin vilkasta ja hyviä ideoita ja parannusehdotuksia tarttui matkaan monia, iloitsee junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen.

Risteilyllä käytiin läpi seuran ajankohtaisia asioita, muistutettiin mieliin toimintasuunnitelman painopisteet, seuran strategiaa, valmennusosaamisen kehittämiseen liittyviä lukuja, talenttivalmentajan terveisiä, seuran edustusjoukkueen kuulumisia ja kehittämisideoita sekä InterAction -yhteiskuntavastuuprosessia ja sen kehittämisen suuntaa – sekä tietysti keskusteltiin kehittämistä vaativista asioista.

Piknik-risteilylle lähdettiin upouudella Viking Glory -aluksella, jolloin menomatkalla oli mahdollisuus myös tutustua uuteen laivaan. Laajahkon aamupäivän info-osuuden lisäksi paluumatkalla päästiin rennommissa merkeissä verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksia sekä vertaistukea eri toimijoiden kesken.

Kehittämisristeilyllä vallitsi erinomainen yhteishenki ja hyvä, yhteisöllinen tunnelma. Palautekyselyn mukaan tärkeänä pidettiin sitä, että korona-ajan etäilyn jälkeen monet uudet toimijat tulivat tutuiksi, ja että yhdessä vietetty aika lisäsi yhteenkuuluvuudentunnetta.

Vapaaehtoistoimijoiden panos on niin suuri liikunta- ja urheiluseuroissa, ettei heitä koskaan liikaa kehuta. Seuramme arvostus johtuu paljon myös siitä, kuinka upeita vapaaehtoistoimijoita toiminnassamme on mukana. Olemme seurassa heistä erittäin ylpeitä, summaa toiminnanjohtaja Pasi Hyvätti.