Interin B-junioreille tärkeät kolme pistettä, A-junioreille derbytappio

FC Interin B-junioreiden viikonloppu SM-karsinnassa oli voitokas. Joukkue kaatoi tärkeässä ottelussa Pallokerho Keski-Uusimaan numeroin 0-1. A-junioreiden Turun derbyssä Inter koki sen sijaan karvaan tappion, kun joukkue joutui taipumaan Turun Palloseuralle lukemin 2–1.

Inter ja TPS kohtasivat sunnuntaina Kupittaalla yli 400 katsojan edessä. Ottelu alkoi TPS:n painostuksella ja ensimmäinen puoliaika oli Interille vaikea. TPS meni ottelussa johtoon 23. minuutin kohdalla Interin virheen seurauksena. Tauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa 1–1 Interin Rei Hodan upean osuman seurauksena.

Toisella puoliajalla Inter paransi peliään huomattavasti ja onnistui rakentamaan useamman hyvän maalipaikan. Kun Inter ei onnistunut hyödyntämään omia paikkojaan, vei Kabamba Kalabatama TPS:n ottelussa toistamiseen johtoon 68. minuutilla. Tasainen paikalliskamppailu päättyi tällä kertaa kotijoukkue TPS:n 2-1 -voittoon.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvin tahmea, mutta toisella jaksolla otettiin ylempää kiinni ja saatiin TPS:n päähän painetta. Ennen vastustajan toista maalia meillä oli pari todella laadukasta maalipaikkaa, jotka meidän olisi pitänyt hyödyntää. Vastustaja oli tällä kertaa maalipaikoissaan tehokkaampi, summaa A-junioreiden vastuuvalmentaja Niko Valikainen.

Tappion myötä A-juniorit tippuivat tasaisessa sarjataulukossa kuudennelle sijalle.

Interin B-juniorit matkustivat sunnuntaina Tuusulaan, jossa vastaan asettui PKKU. Lähtökohdat otteluun olivat erittäin mielenkiintoiset ja jo ennakkoon oli tiedossa, että ottelu on hyvin tärkeä kummallekin joukkueista. Ottelu osoittautui odotetun kaltaiseksi jännitysnäytelmäksi ja mahtavan taistelun päätteeksi B-juniorit hakivat elintärkeät kolme pistettä kotiin.

Inter taistelivat uhrautuvasti ja jokainen pelaaja antoi kaikkensa joukkueen eteen, vaikka PKKU puski päälle hetkittäin erittäin voimakkaasti. Vaikka joukkue joutui puolustamaan todella kovaa läpi ottelun, onnistuivat he myös luomaan useammankin hyvän maalipaikan. Voittomaaliksi jääneen osuman ohjasi maaliin ottelun 18. minuutilla Martti Räsänen Anton Vyyryläisen hienosta esityöstä.

Nollapeli oli joukkueelle karsintojensa ensimmäinen, mikä lämmitti erityisen paljon B-junioreiden vastuuvalmentaja Jussi Nuorelan mieltä.

– Väkisin kaivettiin voitto. Paljon jouduttiin puolustamaan ja joukkue teki sen todella hyvin. Puolustimme kurinalaisesti ja kentällä oli 11 taistelijaa kerralla. Tiukka paikka oli ja hienoa, että pidettiin nolla omissa ensimmäisen kerran tällä kaudella. Taisteluvoitto kaikin puolin, iloitsee Nuorela.

Voitolla Interin B-juniorit pysyivät sarjassaan kuudennella sijalla ja parantelivat asetelmiaan kuromalla eroa edellä oleviin joukkueisiin.