3.7.2020

Interin B-junioreilla edessä ratkaiseva ottelu

(Kuva: Pia Kankare)

 

Lauantaina ratkeaa FC Interin B-junioreiden kohtalo SM-sarjapaikan suhteen, kun joukkue pelaa karsintojensa viimeisen ottelun. Inter kohtaa Kupittaalla pelattavassa ottelussa FC Espoon ja kotijoukkue tarvitsee ottelusta voiton, jotta mahdollisuus SM-sarjapaikkaan säilyy elossa.

Edellisessä ottelussaan Inter koki SM-sarjapaikan suhteen kovan kolauksen, kun joukkue hävisi vierasottelussa FC Hongalle rumasti lukemin 7-0. Tappio sysäsi B-juniorit ikävään tilanteeseen, ja nyt joukkue on viimeisessä ottelussaan pakkovoiton edessä. SM-sarjapaikka ei kuitenkaan ole ainoastaan Interin omissa käsissä, vaan voiton lisäksi SM-sarjapaikka vaatii, että sarjataulukossa yhden sijan Interin yläpuolella oleva PK-35 menettäisi pisteitä omassa ottelussaan Käpylän Palloa vastaan.

Interin B-juniorit ovat ennen viimeistä kierrosta sarjan seitsemännellä sijalla ja FC Espoo kahdeksantena. P17 SM-karsinnoista kuusi parasta joukkuetta jatkavat pelejään SM-sarjassa ja tätä huonommin sijoittuneet joukkueet jatkavat P17 Ykkösessä. Voittamalla ottelun Interillä on mahdollisuus pelata SM-sarjassa, kun taas tappiolla tai tasapelillä edessä on suuri pettymys ja paikka P17 Ykkösessä. Vastustajajoukkue FC Espoo on jo menettänyt mahdollisuutensa paikkaan SM-sarjassa.

Interin tavoitteena on kauden alusta saakka ollut paikka P17 SM-sarjassa, joten käsillä on kauden tähän saakka ehdottomasti tärkein ottelu. Vaikka kausi on ollut Interin B-junioreille vaikea, riittää joukkueella yhä uskoa menestykseen. Tuleva ottelu on joukkueen ainoa jäljellä oleva mahdollisuus tarrata kiinni SM-sarjapaikkaan.

-Lähtökohdat ovat hyvin yksinkertaiset, tämä ottelu on meidän viimeinen mahdollisuutemme ja meidän on pakko voittaa peli. Joukkueena meidän täytyy pystyä pelaamaan hyvä oma peli, korkealla itseluottamuksella sekä rennosti. Odottavin mielin ja luottavaisesti lähdetään kohti ottelua, Interin B-junioreiden vastuuvalmentaja Jussi Nuorela tiivisti ajatuksensa ottelusta.

 

B-juniorit:
FC Inter – FC Espoo 4.7.2020 klo 13.00 | Kupittaa 6