29.6.2020

Interin A-juniorit päättivät karsintansa voitokkaasti, B-junioreille tappio

(Kuva: Pia Kankare)

 

P20 ja P17 SM-karsinnat jatkuivat jälleen viikonloppuna FC Interin A- ja B-junioreiden osalta. A-juniorit päättivät SM-karsintansa voitokkaasti, kun Kaarinan Pojat kaatuivat tyylipuhtaasti lukemin 3-0. B-juniorit kärsivät lauantaina Espoossa ruman 7-0 tappion FC Hongalle.

Interin A-juniorit pelasivat sunnuntaina karsintojensa viimeisen ottelun, kun vastaan asettui KaaPo. Inter lähti otteluun SM-sarjapaikan varmistaneena ja enää tavoitteena oli pitää karsintalohkon kolmas sija.

Inter aloitti ottelun maalinteon jo kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Jarkko Kokkala viimeisteli johto-osuman. Maali oli hyökkääjälle karsintojen kahdeksas, mikä oikeuttaa paikan karsintalohkon maalipörssin jaetulla ykkössijalla. Ensimmäinen puoliaika sujui Interin hallinnassa, ja Rei Hoda sekä Ryan Mahuta lisäsivätkin Interin johtoa vielä hieman ennen taukoa lukemiin 3-0. Toinen puoliaika ei juurikaan hienouksia tarjonnut, vaan kummatkin joukkueet vaikuttivat tyytyneen 3-0 tulokseen. Toisella puoliajalla ei enää lisämaaleja syntynyt ja näin Interin A-juniorit päättivät karsintansa ansaittuun voittoon.

SM-karsinnat sujuivat A-junioreilla nousujohteisesti ja joukkue onnistui kääntämään vaikean alkukauden hienosti. Lopputuloksena joukkueella oli karsinnoissa viisi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota, mitkä oikeuttivat karsintalohkon kolmannen sijan. Interin A-junioreiden vastuuvalmentaja Niko Valikainen on hyvin tyytyväinen joukkueen esitykseen ja lopputulokseen SM-karsinnoissa.

-On hienoa, että päätimme karsintamme voittoon. Erittäin positiivinen kuva jäi karsinnoista ja saamme olla hyvin tyytyväisiä suorituksistamme. Tästä on hyvä jatkaa kohti SM-sarjaa, toteaa Valikainen.

 

Interin B-juniorit kohtasivat vierasottelussa Hongan erittäin tärkeässä ottelussa. Kotijoukkue Honka aloitti ottelun räväkästi ja määräsi ottelun alkutahdit. Kun ottelua oli pelattu 21 minuuttia, johti Honka ottelua jo kolmella maalilla. Kotijoukkueen Otso Koskinen iski ottelun kolme ensimmäistä osumaa ja tehtaili hattutempun vain seitsemässä minuutissa. Vielä ennen taukovihellystä kotijoukkueen Luca Weckström sekä Amos Ramström kaunistelivat kotijoukkueen lukemia ja tauolle lähdettiin peräti numeroin 5-0. Toisella puoliajalla Hongan Ramström viimeisteli vielä kaksi lisäosumaa ja täydensi oman hattutemppunsa. Vastustaja osoittautui ottelussa Interille liian kovaksi palaksi ja lopputuloksena oli suurinumeroinen 7-0 häviö.

Tappio oli Interille erityisen raskas ja vaikeutti joukkueen SM-karsintapaikan tavoittelua. Tappion myötä Interin haaveet SM-sarjapaikasta ovat viimeisen kierroksen varassa, eikä pääsy SM-sarjaan ole enää pelkästään joukkueen omissa käsissä. Seuraavassa ottelussa joukkueen täytyy kaataa FC Espoo, minkä lisäksi kuudennella sijalla olevan PK-35:den täytyy menettää pisteitä omassa ottelussaan Käpylän Pallolle.

Interin B-junioreilla on karsintojaan jäljellä vielä yksi ottelu. Lauantaina Kupittaalle vierailijaksi saapuu FC Espoo ja panoksena ottelussa on Interin paikka SM-sarjassa.

 

 

A-juniorit:

FC Inter – KaaPo 3-0 (3-0)

1-0 Jarkko Kokkala 10′
2-0 Rei Hoda 38′
3-0 Ryan Mahuta 41′

 

B-juniorit:

FC Honka – FC Inter 7-0 (5-0)

1-0 Otso Koskinen 14′
2-0 Otso Koskinen 15′
3-0 Otso Koskinen 21′
4-0 Luca Weckström 30′
5-0 Amos Ramström 37′
6-0 Amos Ramström 67′
7-0 Amos Ramström 75′

 

Seuraavat ottelut:

B-juniorit:
FC Inter- FC Espoo 4.7.2020 klo 13.00 | Kupittaa 6

 

Artikkelikuva: Pia Kankare