15.6.2020

Interin A-junioreille tärkeä voitto, B-juniorit päätyivät tasapeliin

 

(Kuva: Pia Kankare)

 

P20 ja P17 SM-karsinnat saivat jatkoa FC Interin osalta lauantaina. A-juniorit nappasivat tärkeät kolme pistettä Hämeenlinnasta, kun Hämeenlinnan Jalkapalloseura kaatui lopun maalilla numeroin 0-1. B-juniorit kohtasivat Kupittaalla Käpylän Pallon ja joukkueet päätyivät 2-2 tasapeliin isäntien noustua kahden maalin takaa tasoihin.

A-juniorit matkustivat lauantaina Hämeenlinnaan, jossa vastaan asettui Hämeenlinnan Jalkapalloseura. Ottelu sujui pitkälti Interin hallitessa palloa ja HJS:n keskittyessä vastahyökkäyksiin sekä erikoistilanteisiin. Joukkue pelasi kärsivällisesti ja puolusti erittäin tiiviisti läpi ottelun. Kamppailu sujui pitkään maalittomana, kunnes lopulta Jarkko Kokkala onnistui sijoittamaan pallon hienosti maaliin 81. minuutin kohdalla. Maali jäi lopulta ottelun ainoaksi ja varmisti joukkueelle tärkeät pisteet.

-Ottelu oli tasainen ja onneksi onnistuimme lopulta luomaan yhden tarvittavan maalin. Pysyimme koko ottelun ajan kärsivällisinä ja lopulta meidät palkittiin. Lisäksi pidimme nollapelin, mikä on aina hienoa. Puolustimme erittäin tiiviisti, emmekä antaneet montaa paikkaa vastustajalle. Voittamisen halun huomasi todella joukkueesta, tiivisti Interin A-junioreiden vastuuvalmentaja Niko Valikainen.

Voiton myötä A-juniorit nousivat karsintalohkossaan kolmannelle sijalle ja ovat erittäin lähellä SM-sarjapaikkaa. Karsintalohkon kuusi parasta joukkuetta pääsevät SM-sarjaan ja seitsemänteen sijaan Interillä on eroa kuusi pistettä, joten seuraavalla kierroksella joukkueella on mahdollisuus varmistaa paikka SM-sarjaan.

 

Interin B-juniorit kohtasivat lauantaina sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan KäPa:n, joten ottelusta oli jo ennakkoon povattavissa jännittävää ja tasaista kamppailua.

Ottelun ensimmäinen puoliaika lähti liikkeelle vierasjoukkue KäPa:n hallinnassa. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Interille koitti musta hetki, kun vierailijat viimeistelivät kaksi maalia vain kahden minuutin sisään. Inter ei kuitenkaan lannistunut takaiskuista, vaan hetkeä myöhemmin kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuspotku, jonka Mohammed Bakkar upotti varmasti verkon perukoille. Kavennusmaalin jälkeen B-juniorit pääsivät kamppailuun kunnolla mukaan ja alkoivat saada koko ajan enemmän otetta pelistä. Tauolle siirryttiin kuitenkin vierasjoukkueen 1-2 johdossa. Toisen puoliajan Inter aloitti todella vahvasti ja lopulta painostus palkittiin, kun 72. minuutin kohdalla Aleksi Heino ohjasi upealla tavalla keskityksen maaliin. Tasoituksen jälkeen molemmille joukkueille tarjottiin voiton avaimia, mutta lopulta joukkueet joutuivat tyytymään pistejakoon.

-Harmittavasti päästimme kaksi maalia ottelun alussa, mutta onneksi esitimme hienon nousun. Mielestäni peli oli hyvä ja vahva suoritus joukkueelta, mutta harmittavasti se ei voittoon asti tällä kertaa riittänyt. Viihdyttävää ja vauhdikasta seurattavaa ottelu oli, pohdiskeli Interin B-junioreiden vastuuvalmentaja Jussi Nuorela.

Tasapelillä B-juniorit säilyttivät sarjan kuudennen sijan, joka on myös viimeinen SM-sarjapaikkaan oikeuttava sija, joten asetelmat karsintojensa kahteen viimeiseen otteluun pysyvät edelleen hyvin jännittävinä.

 

A-juniorit:

HJS – FC Inter 0-1 (0-0)
0-1 Jarkko Kokkala 81′

B-juniorit:

FC Inter – KäPa 2-2 (1-2)
0-1 Aaro Törnblom 22′
0-2 Iiro Kärsämä 23′
1-2 Mohammed Bakkar 26′
2-2 Aleksi Heino 72′

 

Seuraavat ottelut:

A-juniorit:
FC Inter – FC Honka 23.6.2020 klo 18.00 | Kupittaa 6

B-juniorit:
FC Honka – FC Inter 27.6.2020 klo 15.00 | Tapiola 1

 

Artikkelikuva: Pia Kankare