22.8.2017

Interille talenttivalmennustukea ja Fortum Tutor -tukea

Palloliiton liittohallitus päätti kokouksessaan 14.8. seuroista, jotka ovat oikeutettuja saamaan talenttivalmennustukea vuosien 2018-19 ajan sekä Fortum Tutor –tukea saavat seurat ajalle 1.9.2017 – 31.12.2019. FC Inter Turku ry:lle myönnettiin poikien nuoruusvaiheen (13-15-vuotiaat) talenttivalmennustukea vuosille 2018-19 ja yhteistyössä Maskun Palloseuran ja Raisio Futiksen kanssa Fortum Tutor -tukea 350 tunnille.

Talenttivalmennusohjelma on pelaajien nuoruus- ja huippuvaiheen valmennukseen suunnattu kehityshanke, jonka tavoitteena on päivittäisvalmennuksen vaatimustason ja laadun nostaminen, jotta seurat voivat tukea pelaajien polkua kohti omaa edustusjoukkuetta ja kansainvälisiä kenttiä.

Fortum Tutor -ohjelma on lasten vaiheeseen suunnattu kehityshanke, jonka tavoitteena on alle 12-vuotiaiden valmennusosaamisen vaikuttavuuden vahvistaminen ja valmennuksen laadun nostaminen sekä omassa että lähialueen yhteistyöseuroissa.

FC Interin junioripäällikkö Pasi Hyvätin mukaan nyt myönnetyt tuet osaltaan mahdollistavat seuran kehittymisen myös tulevina vuosina.

– FC Interin juniorivalmennus on viime vuodet mennyt isoin askelin eteenpäin. Nämä nyt saadut tuet osaltaan turvaavat tätä tietä. Tulemme tarkkaan valikoimaan näihin tehtäviin parhaat mahdolliset tekijät, jotka haluavat olla mukana tässä seuramme kehitystyössä. Jos toimintamme jo nyt on hyvällä tasolla, se tulee jatkossa olemaan vieläkin laadukkaampaa, Hyvätti uskoo.

Talenttivalmennustukea vuosille 2018-19 haki kaikkiaan 48 seuraa, joista 43 täytti hakukriteerit. Tukea myönnettiin kaikkiaan 19 seuralle sekä kahdelle tyttöjen urheiluakatemialle. Fortum Tutor –tukea puolestaan haki yhteensä 63 seuraa ja tukea myönnettiin kaikkiaan 45 seuralle. Fortum Tutor –kausi alkaa jo 1.9.2017 ja jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka.

Lisätietoja myönnetyistä tuista Palloliiton sivuilla www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/talenttivalmennustuet-ja-fortum-tutor-tuet-2018-19