13.12.2022

Inter käynnistää maksullisen yksilö- ja pienryhmävalmennuskonseptin

FC Inter käynnistää tammikuussa 2023 erillisen maksullisen yksilö- ja pienryhmävalmennuskonseptin. Pilotoitava konsepti suunnataan ensisijaisesti FC Interin 13-19 -vuotiaille pelaajille.

Inter tarjoaa tammikuusta 2023 lähtien joukkueharjoittelun ohelle maksullista yksilö- ja pienryhmävalmennusta haluaville FC Interin pelaajille B-juniorivalmentajamme Teemu Taskisen johdolla. UEFA-B valmentajatutkinnon ja personal trainer -pätevyyden omaava Taskinen tulee toimimaan ja toteuttamaan FC Interin seuravetoista uutta valmennuskonseptia seuran pelaajakehitystä tukevassa suunnassa.

Uusi maksullinen yksilö- ja pienryhmävalmennus -konsepti pyrkii vastaamaan kysyntään koskien pelaajien yksilöllistä valmennusta erityisesti henkilökohtaisen taidon ja fysiikan kehittämisen näkökulmasta tarkasteltuna. Yksilövalmennuksen harjoituspaikkoina tulevat toimimaan Turku Energia Areena sekä Junior Gym.

Marraskuussa 2022 B1-joukkueen valmentajana aloittanut Taskinen on lyhyessä ajassa kotiutunut erinomaisesti Interiin. Taskinen toimii joukkuevalmennuksen lisäksi valmentajana myös seuran aamuharjoituksissa.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen valmentanut useissa seuroissa, syynä se, että haluan itse kehittää itseäni valmentajana. Katsoin että Inter on oiva paikka omien arvojeni näköiseen toimintaan ja sattumuksien summana Interistä oltiin yhteyksissä. Juteltiin, että arvot ja kaikki toimintamaailmat kohtaavat, ja sen jälkeen olin ehdottomasti sitä mieltä, että haluan tänne, Taskinen kertoo.

Yksilöllinen pelaajakehitys on aina ollut lähellä Teemun sydäntä ja hänen monivuotinen valmentajakokemuksensa, niin joukkue kuin yksilövalmennuksesta, mahdollistavat laadukkaan harjoittelun yksilöllisesti.

– Yksilökehityksen tärkeimmät asiat ovat ehdottomasti toistomäärät, eli laadukkaat toistot ja hyvä asenne työntekoon, sekä myös omalta mukavuusalueelta pois pääseminen, jotta voidaan kehittyä, Teemu avaa filosofiaansa.

Maksullisessa yksilö- ja pienryhmäharjoittelussa keskitytään nimenomaan henkilökohtaisiin taitoihin, fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen, urheilijana kasvamiseen, sekä siihen mitä kehittyminen vaatii harjoitusten ulkopuolella.

– Tällä hetkellä joukkueharjoittelusta saadut toistot eivät yksinkertaisesti riitä, jos halutaan mennä kansalliselle huipulle. Sen lisäksi omatoimisen harjoittelun määrä korostuu. Tähän me ollaan Interissä haluttu tarttua kiinni, ja luoda konsepti maksullisesta yksilö- ja pienryhmävalmennuksesta. Tämä on suunnattu kaikille noin 13-19-vuotiaille motivoituneille Interin pelaajille, jotka haluaa omalla urallaan mahdollisimman korkealle, Taskinen kertoo konseptin taustaa.

 

Taskinen vastaa jatkossa myös loma-ajankohtiin pääsääntöisesti ajoittuvista ylimääräisistä tehoharjoittelujaksoista, joita viimeisen kahden vuoden aikana on järjestetty hiihto- ja kesäloman aikana.

 

Katso Teemu Taskisen haastattelu alta:

Yksilö- ja pienryhmävalmennusta koskevat lisätiedot ja yksityiskohdat:

Teemu Taskinen
trainer.taskinen@gmail.com
Puh. 050 5223693