2.1.2017

Inter sopimuksiin Ari Nymanin ja Kevin Mombilon kanssa

Puolustuksen eri rooleissa vuosien varrella pelannut 32-vuotias Nyman nousi päättyneellä kaudella kautta aikojen eniten Veikkausliigan otteluita Interissä pelanneeksi pelaajaksi 350 ottelulla. Jo 16. kautensa Interin edustusjoukkueessa aloittava Nyman pelasi lisäksi vuosina 2007–2009 sveitsiläisessä FC Thunissa. A-maajoukkueessa Nyman on edustanut Suomea 22 kertaa.

Muiden joukkueessa jatkavien pelaajien tapaan Ari Nymanin suunnitelmissa on nähdä Interin joukkue jälleen sarjataulukon kärjessä putoamistaistelun sijaan.

– Joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla, joten innolla ja luottavaisin mielin lähden tulevaan kauteen. Toivon mukaan tulevakin kausi päättyy onnellisesti, mutta sarjataulukon toisessa päässä, Nyman kertoo.

Päättyneellä kaudella PK-35 Vantaan joukkueessa lähinnä oikealla laidalla pelannut 23-vuotias Kevin Mombilo on pelannut Veikkausliigassa kaikkiaan 60 ottelua Hongan ja PK-35 Vantaan joukkueissa. Kongon demokraattisessa tasavallassa syntynyt, mutta Suomeen jo kolmevuotiaana muuttanut Mombilo on edustanut Suomea U15-U20 -ikäluokkien maajoukkueissa.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi oli Mombilon valmentajana sekä Hongassa että PK-35 Vantaan joukkueessa. Mombilo kertookin tutun valmentajan helpottaneen hänen ratkaisuaan.

– Olen iloinen että pääsin siirtymään Interiin. Olen kuullut paljon hyvää seurasta ja Shefki on mulle entuudestaan tuttu, joten mun oli helppo siirtyä tänne. Tosi isot odotukset tulevasta kaudesta seuralta ja itseltäni, Mombilo toteaa.

Nymania Inter ei saa kuitenkaan vielä käyttöönsä Mombilon ja muiden pelaajien aloittaessa Suomen Cupin urakkansa tammikuun lopulla. Syynä on Nymanin ulosajo kauden päättäneessä Veikkausliigan karsintaottelussa ja siitä seuraava kahden ottelun pelikielto.


Kevin Mombilo