19.1.2018

Inter sopimukseen Ivan Sesarin ja Joona Järvistön kanssa

Enimmäkseen keskikentän pohjalla urallaan pelannut Sesar on aiemmin pelannut Turkin pääsarjaa Elazigsporin ja Akhisarsporissa. Turkin ja Romanian lisäksi Sesarilla on kokemusta myös Slovenian, Kroatian, Bosnia-Hertsegovinan ja Slovakian korkeimmilta sarjatasoilta. Kolmesti Bosnia-Hertsegovinan maajoukkueessa pelanneella Sesarilla on myös Kroatian kansalaisuus.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta on vakuuttunut viikon ajan edustusjoukkueen mukana harjoitelleen Sesarin kyvyistä.

– Ivan on sellainen pelaaja, jota olemme keskikentälle etsineet. Hänellä on ominaisuudet, joilla hän voi tehdä vaikutuksen Veikkausliigassa. Ominaisuuksien lisäksi saamme myös hänen kokemuksensa ja ammattimaisuutensa. Yhdessä muiden kokeneiden pelaajien kanssa hän tulee olemaan esimerkkinä nuoremmille, Piccareta kuvailee.

Hyökkääjänä pelaava Joona Järvistö teki viime kaudella kasvattajaseuransa KaaPon paidassa 17 maalia pelaamissaan 20 ottelussa Länsi-Suomen piirin Kolmosessa. Jo useaan otteeseen viime kaudella Interin mukana harjoitellut Järvistö on Piccaretan mukaan hyvä vaihtoehto Interin hyökkäykseen.

– Joona voi yllättää monet tällä kaudella. Esimerkiksi minä olen vaikuttunut hänen maalintekoasenteestaan harjoituksissa ja hän parantaa päivä päivältä, italialaisvalmentaja kehuu.

Sesarin osalta peliluvan varmistuminen ajoissa tämän päivän Suomen Cupin otteluun on epävarmaa. Sen sijaan Järvistön edustusoikeus on jo kunnossa.