Inter kaatoi Hakan Liigacupavauksessa

FC Inter aloitti kauden ensimmäisen Liigacupottelunsa komeasti voittamalla Kupittaan tuulisella kentälle pelatussa ottelussa FC Hakan 2-0(1-0). Ottelun maaleista vastaisivat Arttu Seppälä sekä Haka maalivahti Alexander Dovbnya, joka sohi pallon omaan maaliin.

Inter joutui Hakan tavoin lähtemään otteluun ilman useita avainpelaajiaan, mutta tämä ei menoa haitannut, sillä vastatuulesta huolimatta joukkue painoi hyvän prässin avulla pelin Hakan kenttäpuoliskolle.

Ensimmäistä maaliakaan ei tarvinnut odottaa kuin ottelun 11. minuutille. Tuolloin Ville Nikkari pelattiin hyvän kuvion jälkeen hyvään keskityspaikkaan, josta lähti tarkka syöttö Inter-paidassa debytoineelle Seppälälle, joka liukui pallon Haka-maalin kattoon.

Ensimmäisen jakson muut tilanteet kohdistuivat vaihteeksi keskushyökkääjänä aloittaneelle Valtter Laaksoselle. Hänen laukauksien tiellä olivat Haka-puolustus ja maalivahti Dovbnya.

Myös Jos Hooiveld oli lähellä maalintekoa, mutta hänen puskunsa suuntautui maaliin ylärimaan.

Hakan oikeastaan ainoa maalipaikka syntyi Interin maalivahti Patrick Bantamoin huolimattoman torjunnan seurauksena. Inter-vahti peitti kuitenkin jatkotilanteessa Sebastian Björkstrandin ohjauksen.

Ottelun toiselle jaksolle Inter sai taaksensa myötätuulen. Joukkue sai luotua jälleen painetta Hakan maalille, mutta sekä Sami Sanevuori ja Mika Mäkitalo eivät onnistuneet hyvistä paikoista huolimatta maalinteossa.

Lopulta Interiä auttoi maalinteossa epävarmasti maalilla esiintynyt maalivahti Dovbnya, joka sohi pallon Sanevuoren kulmapotkun jälkeen pallon omaan maaliin.

Toisen maalin jälkeen ottelun kenttätapahtumat tasoittuivat ja myös Haka pääsi peliin mukaan. Yksi syy tähän saattoi olla myös pelaajavaihdot, jotka sekoittivat hetkeksi Interin peliä.

Vaihtomiesten päästyä pelirytmiin pelin painopiste siirtyi jälleen Hakan kenttäpäätyyn. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty, joten ottelu päättyi Interin 2-0 kotivoittoon.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli ottelun päätyttyä tyytyväinen saavutettuun tulokseen ja varsinkin joukkueen pelaamiseen.

-Ensimmäisessä pelissä on aina omat vaikeutensa. Nyt onnistuimme kuitenkin hyvin niin syöttö- kuin prässipelissämme. Tietysti on myös hyvä saavuttaa ensimmäinen voitto jo kauden ensimmäisessä pelissä. Tästä on hyvä jatkaa, sanoi Dragtsma ottelun jälkeen.

Interin ottelut jatkuvat Liigacupissa 16.2., jolloin joukkue saa Kupittaalle vastaansa FC KooTeePee:n.

Kokoonpano: Patrick Bantamoi, Jos Hooiveld, Diego Corpache, Severi Paajanen, Jussi Henriksson(Joni Kauko 73. min), Sami Sanevuori(Felix Åkerlund 78. min), Ville Nikkari, Valtter Laaksonen, Mika Mäkitalo, Henri Lehtonen, Arttu Seppälä(Timo Furuholm 46. min).