Inter-IFK Mariehamn päävalmentajan silmin

FC Inter voitti Suomen Cupin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa lauantaina IFK Mariehamnin 2-1(2-0). Tässä joukkueen päävalmentaja Jose Riveiron mietteet ottelusta.

Johtopäätökset ottelusta yleensä:

Ensimmäisestä Suomen Cupin ottelusta ei voi koskaan tehdä liian suuria johtopäätöksiä. Näissä peleissä (Suomen Cup) tuntuu aina olevan joku hetki, jolloin pelistä hukataan ote. Niin myös tänään toisella jaksolla, joka oli lopulta ihan eri maata avausjakson kanssa.

Ensimmäinen jakso:

Ensimmäisellä jaksolla ottelu oli meidän hallinnassa ja olimme parempia. Pyrimme tekemään ottelussa tiettyjä asioita, missä myös onnistuimme. Loimme tarpeeksi paikkoja maalintekoon, minkä lisäksi pelaajat tekivät töitä hyvällä asenteella.

Toinen jakso:

Toinen jakso oli sitten täysin päinvastainen avausjaksoon verrattuna. IFK nosti oman pelaamisen nopeutta ja sai sitä kautta hallinnan. Tämän seurauksena jouduimme puolustamaan välillä paljon avausjaksoa syvemmällä, minkä takia emme pystyneet pitämään palloa, kuten olisimme halunneet. Tästä huolimatta pääsimme muutaman kerran hyvää vastahyökkäykseen pallonriiston jälkeen.

Voiton merkitys:

Peli olisi voinut kääntyä myös tasapeliin toisella jaksolla, mutta joukkue kuitenkin taisteli hyvin. Voitto on aina tärkeä. Nyt varsinkin, kun kysymyksessä oli ensimmäinen kilpailullinen ottelu. Jouduimme ottelun aikana tilanteisiin, joita kohtaamme varmasti tulevissa otteluissa ja selvisimme niistä hyvin yhdessä joukkueena.

Miro Tenhon ja Niko Markkulan tilanne:

Miro tunsi viikolla väsymystä jalassaan. Päätimme ennen ottelua, että häntä ei ole järkevää peluuttaa, koska olisimme voineet menettää hänet pitkäksi aikaa. Nyt hän pääsee jälleen ensi viikolla meidän mukaan.

Niko sai ottelussa puujalan heti alussa. Hän halusi kuitenkin pelata ja taisteli hyvin ensimmäisen jakson. Tauko oli kuitenkin hänelle liikaa, eikä häntä lopulta ollut järkevää peluuttaa. Mistään vakavasta ei hänenkään kohdalla ole kuitenkaan kysymys.