6.4.2018

Inter haluaa kääntää kurssin ylöspäin

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta johdattaa joukkueen huomenna alkavaan Veikkausliigakauteen ensimmäistä kertaa päävalmentajana. Kesken viime kauden vetovastuun ottanut italialainen on tehnyt talvella joukkueen kanssa vakuuttavaa jälkeä.

Viime kaudella oman puolustuksena kanssa tuskaillut Inter on pelannut talven otteluissa kolmen keskuspuolustajan taktiikalla. Päävalmentaja Piccaretan mukaan taktiikka ei ole kuitenkaan kiveen hakattu.

– Tällä hetkellä joukkue on löytänyt hyvän tasapainon tällä kenttäjärjestelmällä. Se mikä toimii tänään, ei välttämättä toimi huomenna. Voimme siis hyvin muuttaa pelitapaamme, sanoo Piccareta.

Inter-luotsin mukaan joukkueen pelitapa luo perustan tekemiselle, mutta hän korostaa myös joukkueen yhtenäisyyttä.

– Pelijärjestelmä luo luonnollisesti perustan joukkueen pelaamiselle. Haluan joukkueeni keskittymään toimimaan joukkueena. Pelaamaan oikealla asenteella, halulla auttaa joukkuekaveria, intohimolla auttaa joukkuetta voittamaan ottelut yhdessä, ei yksilöinä, korostaa Piccareta.

Piccareta ei halua asettaa huomenna alkavaan Veikkausliigakauteen varsinaista sijoitustavoitetta. Hän haluaa joukkueen pystyvän päivä päivältä parempaan.

– Kahden viime kauden jälkeen, mitkä olivat pettymyksiä, ei ole ihan mielestäni reilua asettaa täsmällisiä sijoitustavoitteita. Meidän tavoite on olla joka päivä parempi kuin eilen. Mielestäni se on oikea tapa lähestyä tätä kautta. Se auttaa varmasti meidät parempaan menestykseen, sanoo Piccareta.

Ilman tavoitteita Inter ei kauteen lähde. Veikkausliigassa halutaan menestyä, kuten myös Suomen Cupissa, jossa joukkue on selvittänyt tiensä finaaliin.

– Pelaajat ovat olleet uskomattomia matkalla loppuotteluun. Heidän pitää uskoa, ettei työ ole vielä tehty. Meillä kaikilla on tavoite ja se on voittaa cup, sanoo Piccareta.

Ennen cupin loppuottelua Interillä on edessä seitsemän ottelua Veikkausliigassa. Joukkueen fokus on tätä ennen näissä otteluissa.

– Cupin finaaliin on kuitenkin vielä aikaa ja se on yksittäinen peli, missä on isot panokset. Sitä ennen ja sen jälkeen meidän pitää näyttää cupin otteluiden tapaan samaa intohimoa ja yhtenäisyyttä jokaisessa Veikkausliigaottelussa. Se vie meidät pitkälle, päättää Piccareta.