10.8.2020

Huuhkajaturnaus menestyksekäs Interille

Interin edustusjoukkueen valmentaja Sergio Almenara (ylärivissä vasemmalla) ja valmennuspäällikkö Jani Mäenpää (ylärivissä toinen vasemmalta) toimivat turnauksen voittaneen Team Lodin valmentajina.

 

Viime viikolla yhteensä 12 joukkueellista 06-ikäluokan pelaajia osallistui Eerikkilässä järjestettyyn Huuhkajaturnaukseen. Interistä mukana olivat Tino Kangasaho, Lucas Kagan, Veeti Kuukkanen, Urho Rouna, Ville Naakka, Henri Asikainen ja Anssi Lehtonen.

Inter-pelaajista parhaiten onnistui Lucas Kagan, joka valittiin All Stars -joukkueeseen ainoana koko Varsinais-Suomesta. Turnauksessa valmentajana mukana ollut Interin valmennuspäällikkö Jani Mäenpää pitää valintaa pelaajan ammattimaisen suhtautumisen takia täysin ansaittuna.

– Iso onnistuminen Lucakselta turnauksessa ja siitä ansaittu valinta tähdistöön. Erinomainen esimerkki siitä, mihin tunnollinen ja pitkäjänteinen työ voi parhaimmillaan johtaa, Mäenpää kehuu.

Turnaus oli menestyksekäs Interille myös valmentajapuolella. Mäenpää ja Interin edustusjoukkueen valmennusryhmään kuuluva Sergio Almenara olivat vastuussa turnauksen voittaneen Team Lodin valmentamisesta. Mäenpään mukaan nopea sopeutuminen uuteen valmentajaryhmään muun muassa videoanalyytikon ja maalivahtivalmentajan kanssa oli avain toimivalle yhteistyölle.

– Meillä oli hyvä roolitus valmennustiimissä ja yhteinen näkemys tavasta joukkueen toiminnasta syntyi nopeasti, Mäenpää avaa voittoisan joukkueen valmentamista.

Nelipäiväinen turnaus oli vaativa sekä kentällä että sen laidalla. Silti Mäenpään mukaan ikäluokan parhaimmiston saaminen samaan turnaukseen onnistui hienosti.

– Tapahtumana turnaus oli loistava sekä pelaajille että valmentajille. Raskas niin henkisesti kuin fyysisestikin, mutta silti antoisa, valmennuspäällikkö toteaa.

Lucas Kagan valittiin mukaan koko turnauksen tähdistöjoukkueeseen.