17.1.2019

Hollantilaispuolustaja Daan Klinkenberg vahvistamaan FC Interiä

Juniorivuotensa FC Volendamin lisäksi muun muassa Hollannin huippuseura AZ Alkmaarissa pelannut Klinkenberg on pelannut Volendamin paidassa Hollannin toisella sarjatasolla yhteensä 43 ottelua. Vuonna 2017 Klinkenberg nousi Volendamin avauskokoonpanoon ja on pelannut seuran edustusjoukkueessa yhteensä 26 sarjaottelua. FC Inter on sopinut Volendamin kanssa pelaajan vapauttamisesta kesken sopimuskauden.

FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki pitää Klinkenbergiä korkeatasoisena pelaajana, joka tulee vahvistamaan Interin joukkuetta.

– Näkee, että Daan on saanut kehittyä laadukkaissa akatemioissa saaden monipuolisen pelaajakoulutuksen. Hänellä on ollut ympärillään ammattitaitoisia valmentajia ja hyviä pelaajia, joiden kanssa kehittyä. Vasenjalkaisena puolustajana uskomme hänen olevan hyvä lisä joukkueeseemme, Mäki arvioi.

FC Interin valmennustiimi on tutustunut keskiviikkona lääkärintarkastuksessa ja kuntotestissä olleeseen Klinkenbergiin päävalmentaja José Riveiron mukaan tarkasti.

– Hän on taitava ja urheilullinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan molemmilla jaloilla. Puolustamisessa hän on aggressiivinen ja lukee tilanteet hyvin, Riveiro avaa.

Ensimmäistä kertaa kotimaansa ulkopuolelle siirtyvä Klinkenberg odottaa jo innolla joukkueen mukaan liittymistä. Sopeutuminen Suomeen ja Interiin alkaa vauhdikkaasti, sillä hän on valmennuksen käytettävissä jo lauantaina 19.1. pelattavassa harjoitusottelussa SalPaa vastaan.

– Inter on mielenkiintoinen ja hyvin toimiva seura. En malta odottaa, että pääsen pelaamaan täällä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pelaan Hollannin ulkopuolella ja on siksi urallani iso askel. Suomeen muutto vaatii tietenkin totuttelua, mutta parin viikon päästä olen varmasti jo kotiutunut. Vaikka täällä onkin kylmä, Suomi on monella tapaa kuin Hollanti, joten siirtymä ei ole niin paha, puolustaja arvelee.

Klinkenberg tulee vahvistamaan Interin puolustusta. Monipuolisena pelaajana hän pystyy pelaamaan sekä topparina että vasempana laitapuolustajana. FC Inter täydentää joukkuettaan vielä vasemmalla laitapuolustajalla, keskikenttäpelaajalla ja hyökkääjällä. Lisäksi joukkueeseen haetaan muutamia nuoria lupaavia pelaajia.