23.10.2020

Hämäläinen ja Paananen jatkosopimuksiin Interin kanssa

Kuva: Tero Wester

 

FC Inter on solminut jatkosopimukset viime vuonna seuraan siirtyneiden Juuso Hämäläisen ja Aleksi Paanasen kanssa. Toppari Hämäläisen uusi sopimus kattaa kauden 2021 ja keskikentällä pelaavan Paanasen myös kauden 2022.

Hämäläinen ja Paananen ovat Interin kauden 2021 joukkueen 12. ja 13. sopimuspelaaja. Joukkueen päävalmentaja José Riveiron mukaan runkopelaajien jatko joukkueessa on tärkeää varsinkin jatkuvuuden kannalta.

– Olen todella tyytyväinen saadessani jatkaa heidän kanssaan. He ovat varmoja valintoja ja tärkeitä Inter-projektin vakauden takaamisessa. He ovat tärkeä osa joukkueidentiteettiämme, joten molempien jatko on hyvä alku, Riveiro kommentoi Hämäläisen ja Paanasen jatkosopimuksia.

Jo 11-vuotiaana Inter-paitaa ensimmäisen kerran kantanut Juuso Hämäläinen ohitti vastikään 200 pelatun liigaottelun rajapyykin. Viime vuodeksi Turkuun ja Interiin RoPS:sta palannut Hämäläinen on ollut kahden kauden aikana aina kunnossa ollessaan avauskokoonpanon vakiokasvoja. Raisiosta kotoisin olevalle 26-vuotiaalle jatko Interissä oli mieluisa vaihtoehto.

– Mukava jatkaa tässä huikeassa seurassa. Uskon tähän projektiin vahvasti ja toivottavasti ensi kausi on omaltakin osalta vähän ehjempi.

– Ja eihän Hoskosta voinut jättää tänne yksin, kun me ollaan eletty vähän niin kuin symbioosissa, Hämäläinen vitsailee topparilinjassa myös jatkavalle Arttu Hoskoselle.

Siilinjärvellä syntynyt Paananen on Hämäläistä uudempi tulokas Interissä. Edellisten seurojensa KuPS:n ja FC Lahden riveissä avauskokoonpanon vakionimi liki koko uransa ollut keskikenttäpelaaja on vakiinnuttanut paikkansa myös Interissä. Tällä kaudella 27-vuotiaalta on jäänyt väliin vain yksi liigaottelu ja sekin pelikiellon takia. Kaikkiaan jo 268 Veikkausliigan ottelua pelannut keskikenttäpelaaja kertoo viihtyneensä Interissä hyvin.

– Helppo ja mukava jatkaa ammattimaisessa ja kunnianhimoisessa seurassa sekä laadukkaassa valmennuksessa, Paananen tiivistää.

Samalla Inter on solminut kaudet 2021-2023 kattavat sopimukset Jan Heinosen ja Roope Kantolan kanssa. Kuluvana vuonna edustusjoukkueen mukana olleiden 18-vuotiaiden pelaajien osalta edessä on Riveiron mukaan tärkeät hetket.

– Jan ja Roope ovat tehneet lujasti töitä ja ottaneet edistysaskeleita vähän kerrallaan muotoutuessaan pelaajina. Nyt he ovat urillaan tärkeässä vaiheessa ja haluamme jatkaa heidän kanssaan vaihe kerrallaan saadaksemme heistä vuorostaan luottopelaajia lähitulevaisuudessa, päävalmentaja perustelee.