9.11.2021

Hämäläinen ja Ojala jatkosopimuksiin FC Interin kanssa

Juuso Hämäläinen ja Matias Ojala jatkavat Interissä myös tulevalla kaudella. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter on solminut jatkosopimukset Juuso Hämäläisen ja Matias Ojalan kanssa. Toppari Hämäläisen sopimus kattaa kauden 2022 ja keskikenttäpelaaja Ojalan sopimus kaudet 2022 ja 2023.

Kaksikosta Hämäläinen on tällä hetkellä loukkaantumisen vuoksi toipilaana, eikä hän ehdi kuntoutua vielä kauden alkuun. Hämäläinen loukkaantui liigaottelussa vain muutama päivä jatkosopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

– Totta kai loukkaantuminen harmittaa, mutta tätä tämä elämä välillä on, ylämäkiä ja alamäkiä. Tällä hetkellä minulla on onneksi hyvä motivaatio ja täältä tullaan vahvempana takaisin, Hämäläinen kertoo.

Päättyneellä kaudella Hämäläinen kuului Interin kapteenistoon. 223 liigaottelun miehellä on edessään jo seitsemäs kausi Interin edustusjoukkueessa.

– Minulla oli vaihtoehtoja, joita piti pohtia aikansa, mutta loppujen lopuksi ei ollut kovin vaikea päätös jatkaa Interissä.

– Uusi koutsi aina motivoi. Tulee uusia treenejä ja uusia juttuja. Jokainen haluaa varmasti näyttää parastaan, mihin pystyy. Toivotaan, että palaset loksahtavat yhteen ja parannamme viime kausista, joulukuussa 28 vuotta täyttävä Hämäläinen heittää.

Myös Ojala on innoissaan uuden haasteen edessä. Hän on pelannut Interissä kaksi edellistä kautta.

– Hyvät fiilikset. Mukava jatkaa tutussa seurassa ja tutussa kaupungissa. Hienoa, että sopimus saatiin näin aikaisin maaliin, että ei tarvitse kuluttaa joulun aikaa asiasta stressaamiseen. Nyt saan rauhassa keskittyä talven aikana tulevaan ilman muuttorumbia tai uuteen kaupunkiin tutustumista.

– Minulla on ollut täällä seurassa tosi hyvä olla. Tämä on erittäin ammattimainen ympäristö sekä hyvin hoidettu seura. Kaikki tässä ympärillä tukee sitä, että saan itsestäni parhaan irti jalkapalloilijana. Vaikka valmennus vaihtui ja paljon pelaajia vaihtuu, niin minua kiehtoo se uusi haaste. Tuttu ympäristö, mutta haaste on uusi, Ojala fiilistelee.

26-vuotias Ojala kertoo, että viihtyvyys oli hänelle tärkeässä osassa, kun hän pani nimen alle sopimuspaperiin. Kysyntää oli muuallekin, mutta päätös jatkaa sinimustissa syntyi nopeasti.

– AC Oulusta aikanaan lähdettyäni olin PS Kemissä kaksi vuotta, Ilveksessä kaksi vuotta ja nyt olin Interissä kaksi vuotta. Jo kesällä sanoin, että olisi kiva asettua johonkin vähän pidemmäksi aikaa, eikä vain elää kiertolaisen elämää ja vaihtaa seuraa kahden vuoden välein. Olemme tyttöystäväni kanssa molemmat ihastuneet tähän kaupunkiin. Hänelläkin on töitä täällä, joten kummallakaan ei ole kiire lähteä täältä pois. Vaikka olemme molemmat pohjoisesta, niin olemme sitä mieltä, että Turussa on ihmisen hyvä olla. Ollaan nyt ainakin kaksi vuotta vielä täällä ja mistä sitä tietää, vaikka viihtyisimme vielä pidempäänkin.

Ojala on nyt uudessa tilanteessa. Enää hän ei ole seurassa yksi uusista kavereista.

– Silloin kun tulin tänne seuraan, niin täällä oli paljon pitkän linjan interiläisiä, legendoja ja omia kasvatteja. Nyt osa on lopettanut ja osa lähtenyt, joten olen tämän hetkisistä sopimuspelaajista niitä pitkäaikaisimpia seurassa. Olen tavallaan siinä kokeneen pelaajan roolissa, jossa yritän toivottaa nuoret ja uudet pelaajat tervetulleiksi ja näyttää heille toimintatapoja sekä ympäristön. Yritetään saada uudet äijät viihtymään täällä mahdollisimman hyvin. Uusi valmentaja tuo aina sen tietynlaisen näytönhalun. Kaikki pelaajat lähtevät samalta viivalta antamaan näyttöjä, viime kaudella 27 liigaottelua pelannut Ojala pohtii.

Matias Ojala pelasi kuluneella kaudella kaikissa 27 Veikkausliigan ottelussa ja viimeisteli niissä viisi maalia. (Kuva: Tara Jaakkola)

Ojalan mennyt kausi oli onnistunut. Hän iski liigassa viisi maalia ja esiintyi kentällä varsin energisesti ottelusta toiseen.

– Kausi oli omalta osalta nousujohteinen. Tuntui, että aloin syksyllä saada enemmän ja enemmän hommasta kiinni. Sain erittäin mukavan roolin ja tuntui, että kausi loppui omalta osaltani jopa kesken. Olisin vielä halunnut jatkaa pelejä, kun nälkää oli ja olin päässyt hyvin rytmiin. Pelit vain parani loppua kohden. Olen erittäin tyytyväinen, että tehot parani menneistä vuosista. Sain oikeanlaisen roolin hyökkäyspäässä, mikä oli paljon menneitä liigavuosia hyökkäävämpi. Kausi liigassa oli henkilökohtaisella tasolla kaikkien aikojen paras, monipuolinen pelimies arvioi.

Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen on luonnollisesti tyytyväinen joukkueen kahden runkopelaajan jatkosopimuksiin.

– Haluamme joukkueeseen jatkuvuutta ja Juuson ja Matiaksen mukana saamme sitä, Meriläinen kommentoi.

– Meiltä lopetti kaksi kapteenistoomme kuulunutta pelaajaa, minkä myötä Juuson johtajan ominaisuuksille on entistä enemmän tarvetta.

– Matias sopii taitavana pallollisena pelaajana meidän pelitapaamme hyvin. Haasteellisen ensimmäisen kauden jälkeen hän pelasi erinomaisella tasolla menneellä kaudella. Uskon, että hän pystyy parantamaan entisestään, urheilutoimenjohtaja povaa.